Vranjska publika izazvala SKANDAL, došla u pozorište u OGROMNOM BROJU

Koliko je Vranje željno pozorišta, koliko mu nedostaaje ovaj vid kulturne akcije i koliko Zorica Jović i kompanija nesmisleno troše novac u te „svrhe“ pokazao je i skandal koji se u subotu popodne dogodio u Domu Vojske.

Naime, profesionalna ekipa u subotu u 17 časova u Domu Vojske održala je dugo najavljivanu hit predstavu „Nevaljala Pepa“, po slavnom crtaću „Pepa prase“, verovatno u sopstvenoj produkciji.

Skandal je izbio kada se na kraju saznalo da je organizator roditeljima prodao tri puta više karata nego što ima mesta u sali!

Važno je ovde primetiti amaterizam organizatora, ali i činjenicu da vranjsko pozorište „Bora Stanković“ ne proda toliko, 400 karata, GODIŠNJE za predstave koje prave za decu i za milionske sume koje Grad odvaja u te svrhe.

Kad je video problem, organizator je onda zamolio da roditelji puste decu samu u salu, kako bi imalo više mesta za decu, da što više njih vidi predstavu.

- Niko roditeljima nije ponudio da vrati novac za karte koje su sebi kupii, a bile su skuplje, da bi na kraju odlučio da to što je u ušlo, ušlo je, dok su oni što su ostali napolju mogli da uzmu natrag novac ili da dođu na narednu predstavu, ako ona ikada bude u Vranju, a karte će im tada važiti - objašnjava situaciju jedan od roditelja koji je ostao sa detetom na ulici.

Roditelji na ovo nisu pristali, nego su tražili da za karte koje imaju pogledaju predstavu u novom terminu, od 18 sati, na šta se organizator izvinio time da su glumci umorni i da novo igranje nije predviđeno i slično, pa je i ta ideja otpala.

- Jednom rečju, opšti haos i bezobrazluk i postavlja se pitanje, ako već nemamo pozorište i nemamo priliku da vidimo tu vrstu umetnosti, moramo li da budemo tretirani kao stoka? - pita se onaj roditelj.

Na kraju, da li je o ovome čuo bilo šta na bilo koji način diirektor pozorišta u Vranju Nenad Jović Malinac, slučajni uništitelj onoga što je ostalo od njegovih prethodnika?

Prodavac iz „Rode“ morao bi da odgovori na neka pitanja, od kojih je glavno ono o publici - kako to da neki tezgaroši pune sale po tri puta za jedan dan, a da on sa 25 miliona dinara godišnje ne ume ni da organizuje predstavu a kamoli da sakupi više od 20 gledalaca, mladih ili starih?

Da ume, morao bi na to da odgovori i on, i oni koji mu te pare poveravaju.

Ako ne, ništa. Tu je „Roda“.

SSB

Komentari

Organizatori sram vas bilo!proganja li vas plac devojcice koja nije mogla da udje i kojoj ste obecali predstavu u 18h,gde vam je savest?

Najnovije vesti

Druga pobeda rukometaša u nizu »

Rukometni klub Vranje 1957 u osmom kolu Super «B» lige «Istok-Zapad» pobedio je na svom parketu u Sportskoj hali tim Zla...

Prvi poraz odbojkašica »

Ženski odbojkaški klub Vranje u četvrtom kolu Prve lige doživeo je prvi poraz u novoj sezoni, u Novim Banovcima od domać...
Sajam Zaposljavanja