Vranjska Banja: Dimnjak zapalio kuću, JOVANOVIĆI OSTALI BEZ IČEGA

U noći između nedelje i ponedeljka izgorela je porodična kuća Saše Jovanovića iz Vranjske Banje, u naselju Gramađe broj 52, sa celokupnim pokućstvom, pa su od kuće ostali samo zidovi bez krova, a četvoročlana porodica Jovanović je ostala na ulici bez svog doma.

-Vatra je izbila najverovatnije iz dimnjaka, kada su članovi moje porodice već legli da spavaju, ali na sreću u nesreći, probudila ih je strina, jer sam bio na putu za Kragujevac-, vidno uzbuđen govori za InfoVranjske Saša Jovanović.

Njegova supruga kaže da je u požaru izgorelo celokupno pokućstvo i da su praktično ostali bez ičega, a ne samo bez krova nad glavom.

- Izgoreli su ranci moje dece sa celokupnim školskim priborom, čak i đačke knjižice, a postojala je opasnost da požar koji je buktao visoko iznad kuće, zahvati i komšijske domove, na sreću, vatrogasci su brzo stigli i ugasili vatru-, priča supruga Saše Jovanovića.


Slika na licu mesta pruža žalostan prizor; pocrneli i počađaveli zidovi, izgorelo pokućstvo, kuća bez krova, pun kamion pocrnelog otpada, ostaci od svega što je izgorelo, a najžalosnije je što su članovi ove unesrećene porodice bez krova nad glavom, ali sa nadom da će dobiti potrebnu pomoć u cilju zbrinjavanja i druge pomoći, naročito u obući, odeći i školskom priboru za decu koja su đaci banjske osnovne škole.

- Očekujemo dolazak Dragana Sentića, predsednika Gradske opštine Vranjska Banja, kako bi rešili pitanje smeštaja, to je sada u prvom planu, jer ovi topli i lepi dani neće još dugo-, zabrinut je Jovanović.

Prema poslednjim saznanjima InfoVranjskih, Gradska opština Vranjska Banja obećala je unesrećenoj porodici Jovanović smeštaj i svaku drugu pomoć koja je neophodna u cilju normalizacije života ovih ljudi u nesreći koja ih je zadesila na pragu dolazeće zime.

Porodica Saše Jovanovića izražava zahvalnost svim komšijama na dosadašnjoj pomoći, Gradskoj opštini Vranjska Banja na iskazanom razumevanju i svim ljudima dobre volje koji su pokazali spremnost da pomognu u ovoj teškoj nesreći koja je pogodila ovu porodicu.

Najnovije vesti

Tenderišu do dva pobratima »

Saša Nešić, šef unutrašnje kontrole Carine u Vranju i pobratim Dragana Stevanovića Bosketa, državnog sekretara u Minista...
ZutoCvece