VRANJE: Tri slučaja nasilja u porodici DNEVNO!

Na adresu Centra za socijalni rad u Vranju u 2017. godini stiglo je 242 prijave nasilja, rekla je za Vranjske Dragana Arsić, direktorka CSR Vranje.

U pitanju je, objašnjava, broj prijava, dok je broj žrtava nasilja u porodici koje su uključene u proces zaštite Centra za socijalni rad, najmanje dva do tri puta veći.

- Kada se radi o krivičnim prijavama za krivično delo nasilje u porodici, tužilac može naložiti upravo psihosocijalni tretman. Institut odlaganja krivičnog gonjenja ograničen je na postupke za krivična dela za koje je zakonom propisana novčana kazna ili kazna zatvora do pet godina – napominje Arsićeva.

Psihosocijalni tretman počinioca porodičnog nasilja, kako kaže, služi za zaustavljanje i sprečavanje ponavljanja nasilja u porodici i zaštitu žrtve nasilja u porodici.

- Uključivanje u tretman treba da pomogne počiniocu da stekne uvid i prihvati odgovornost za svoje ponašanje, da usvoji samokontrolu ponašanja, nauči socijalne veštine i promeni uverenja koja doprinose uspostavljanju nasilnog odnosa – ističe Arsićeva.

Bez incidenata u Centru za socijalni rad u Vranju u bližoj prošlosti

J. R.

Komentari

Najteže je kada ovu temu komentarišu oni koji su u ukruzenju sa nasilnicima i kada su na tribinama kao podrška nasilju,poznato nam je da prepoznajemo nasilje i nasilnike među njima bliskim prijateljicama sa kojim se pojavljujete u medijama.To je strašno!

Najnovije vesti

Antalija: Igra bolja od rezultata »

Surdulički Radnik na pripremama u Antaliji izgubio je prvi kontrolni susret od turskog prvoligaša Khimkija rezultatom 3:...
ZutoCvece