Vranje: Svečano otvoren Biblionet

U Vranju, svečano je otvoren naučno stručni skup "Biblionet" koji organizuje Zajednica matičnih biblioteka Srbije.

Na otvaranju govorila je zamenica gradonačelnika i većnica za kulturu Zorica Jović, ona se istakla da ovakvi skupovi imaju veliki značaj i doprinos za usavršavanje zaposlenih.

- Razmena iskustva i saznanja uvek je bila plodonosna pre svega za učesnika a potom i za kulturnu javnost - objavljeno je na zvaničnom sajtu grada.

Direktor Javne biblioteke "Bora Stanković", vajar, Zoran Najdić obratio se prisutnima i naglasio da je činjenica da biblioteke moraju da transformišu brzo i prilagođavaju potrebama korisnika u savremenom dobu.

- Stalno usavršavanje i saradnja je tradicija bibliotekara celog sveta, a princip o univerzalnoj dostupnosti publikacija i informacija prihvaćen je u bibliotekarskom svetu već više od pola veka. Mnoga bibliotečka udruženja u svetu, uključujući i naše, imaju kodekse koji obavezuju bibliotekare da svim korisnicima pruže na korišćenje tražene informacije - rekao je Najdić.

Na otvaranju ovogodišnjeg "Biblioneta 2020", uručena je nagrada Zajednice matičnih biblioteka Srbije Snežani Nenezić i Željku Stojanoviću.

Ovaj naučno stručni skup trajeće do 3. oktobra, a i šire.

Najnovije vesti

ZutoCvece