Vranje SLOBODNA ZONA od 4. juna

U Vranju će, u Američkom kutku Biblioteke, od 4 do 8. juna biti održan deo 13. filmskog fetivala „Slobodna zona“.

Projekcije počinju od 17 časova, a festival organizuju biblioteka "Bora Stanković" i udruženje "Dokument 06" iz Vranja.

Festival će otvoriti dokumentarni film "Dan oslobođenja", koji prikazuje čuveni kontroverzni nastup rok grupe Laibach u Severnoj Koreji, poslednjoj komunističkoj “diktaturi” sveta.

Sledi film koji je postao hit evropskih festivala 2017. i koji je na „Slobodnoj zoni“ osvojio Nagradu publike, dokumentarni film "Čavela", o ljubavnici Fride Kalo i večitoj inspiraciji Pedra Almodovara, koji je na Berlinalu zapamćen po višeminutnim ovacijama posle filma.

Treći film koji će biti prikazan na „Slobodnoj zoni“ je igrani film "Ćambra" koji je na festivalu u Kanu osvojio Europa Cinemas Label Award.

Publika u Vranju imaće priliku da pogleda i igrani film "Crveni pas: pravi plavi" o prijateljstvu i avanturi dečaka i jednog olinjalog psa koji postaje australijska legenda.

Peti film na turneji biće dokumentarac "500 godina" koji prikazuje epsku priču koja je dovela Gvatemalu do odlučujuće tačke u njenoj istoriji, rađen iz perspektive većinske starosedelačke populacije Maja prikazujući teškoće s kojima se borba za pravdu suočava.

Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Najnovije vesti

Dinamo bez bodova u Vranju »

Vranjski Dinamo je u 20. kolu Prve lige poražem na svom terenu od ekipe IMT iz Beograda rezultatom 1:3, poluvreme 1:1.Fu...

I posle Bosketa – Sneža »

Snežana Stanković, savetnica poverenika SNS u Surdulici Branislava Veličkovića, krenula je u žestoku kampanju sa ciljem...
ZutoCvece