Vranje se ZADUŽUJE 1,5 miliona dinara DNEVNO!

Na 26. sednici Skupštine Grada Vranja, koja se održava u petak, odbornici su većinom glasova usvojili odluke o rebalansu budžeta i novom zaduživanju Grada.

Sa kakvom ozbiljnošću aktuelna vlast prilazi svom poslu pokazuje i činjenica da su odbornici radni materijal o zaduživanju dobili nešto manje od 48 pre početka ove sednice, i to na više od sto strana!

No, i pored ovakvog amaterizma, većnik za finansije Bojan Kostić obrazlagao je neuobičajeno rano rebalansiranje (obično se radi u trećoj trećini godine), sasvim neobičnim razlozima.

- Osnovni razlog za rebalans je reprogramiranje kredita uzetih 2015. i 2016. godine, uvećanje sredstava za izgradnju zgrade Pozorišta i odobravanje dodatnih sredstava za finansiranje sportskih organizacija do kraja godine - rekao je Kostić.

Ono što on dakle nije rekao je da se budžet grada pravi da bi se dalo više para Dinamu, kome je novac neophodan za Super ligu, što je jedini prevod rečenice „odobravanje dodatnih sredstava sportskim klubovima“.

Kako je Kostić objasnio, sredstva koja su budžetom bila predviđena za izgradnju vrtića u naselju "Raška" od 62,5 miliona daće ministarstvo, a Grad će te pare prebaciti za obnovu Pozorišta, koja traje već šest godina, i nikako da zapravo počne, i posle svih rebalansa.

Prava situacija postala je očigledna kada je na red došlo usvajanje odluke o zaduživanju Grada Vranja radi refinansiranja kapitalnih ulaganja.


Kostić je objašnjavao neobjašnjivo: Grad će se zadužiti novih 600 miliona dinara, ali tako da će smanjiti svoja dugovanja!

U klasičnom bankarskom stilu, Kostić je objasnio kako su krediti bolji nego ikada, kako je EURIBOR istorijski najniži, kako je vreme da se uzmu jeftini a vrate skupi krediti, kako ne mora da se uzmu baš sve pare od kredita, kako postoji odobenje nadležnih...

Ništa to nije promenilo na osnovnoj istini - Skupština grada donela je odluku o novom zaduživanju od 600 miliona dinara.

- Prema mojoj računici, za dve godine, koliko je SNS na vlasti u Vranju, Grad je zadužen za više od 1,2 milijarde dinara - rekao je za skupštinskom govornicom Perica Janković (DS), a niko ga, pa ni većnik Kostić, koji je govorio poslednji, nije demantovao.

Prema najprostijim računicama, pošto je SNS došao na vlast 15. juna 2016. godine, do danas oni su na vlasti oko 800 dana, manje više.

To znači da aktuelna vlast Vranje zadužuje 1,5 miliona dinara DNEVNO, i to sve po zakonu, i jer im se tako može.

1,5 miliona dinara DNEVNO treba vratiti, kad tad.

Ili, napraviti nešto dnevno, da se pare na bacaju.

Okrenite se oko sebe i pogledajte. Čak ni jarbola nema.

SSB

Komentari

Posle vas potop, cunami da nas je pogodio brže bi se oporavili.Pa vas ni buđžet grada Beograda ne može da zakrpi.Šuplji smo sa vama kao gradska kasa.Sledeća faza je verovatno povećanje poreza, taksi i ostalih dažbina?Napravite umesto vrtića novu ustanovu Lazu Lazarevića , trebaće nam sa vama.Pa pre će lek za sidu da pronađu nego vi da stanete na noge.Štetočine jedne , gori ste od gubara.

Bojane sklanjaj se od ovih dok te jos nisu provukli kroz blato, ti si dobar momak sta ce tebi ova prica. Tvoj otac se celog zivota sklanjao od ovakvih da ne ukalja obraz porodice. Nemoj da mislis da ces ti pored njih moci nesto pametno da uradis. Povuci se dok ti je vreme i neka dovedu svoje eksperte Djosu, Denzija...i sve one sto su kupili diplome kod Zorana Fabusa...npr Nela i mnogi drugi...

MNOGO STE TUPAVI GRAD MOZE I SME DA SE ZADUZUJE .

Da li si to naucio prodavajuci petarde na ulici ili dok od skole pohadjao veliki odmor? Bice puni zatvori. Nicija nije do zore.

Kako da se ne zaduzuju? Sta oni ikada stvorili? I nasledjeno su unistili. Prvo ona siva eminencija zvani pampers-katanac men, pa debelo krme cija je ideologija lopovluk, zatim strucnjaci poput Rusa, Ante, Nesija, Palaleje...dug je spisak. Vranje, gradic na jugu neke drzave gde sponzoruse, kurve i ljudsko dno prosperira. Veoma povoljno za investiranje. Haha, kakav uzas u 21-om veku.

Najnovije vesti

Vranje SADI drveće!!!!!! »

Sasvim neočekivano i iznebuha, ogoljeno Vranje potpuno ruinirane životne sredine puključilo se u sasvim suprotnoj akciji...

KORONA NA JUGU: Dalje smirivanje »

Prema poslednjim podacima Gradskog štaba za vanredne situacije u Vranju od 397 uzoraka iz Pčinjskog okruga, 91 je poziti...
ZutoCvece