Vranje SADI drveće!!!!!!

Sasvim neočekivano i iznebuha, ogoljeno Vranje potpuno ruinirane životne sredine puključilo se u sasvim suprotnoj akciji sađenja drveća umesto njegovog uništavanja, što je do sada bila praksa.

Naime, aktuelna vlast uništila je svako moguće drvo u ovom gradu, sekući sve što se nalazi iznad visine asfalta, kako u parku, tako u „Domanoviću“, u Narodnog heroja, na šetalištu, u Bore Stankovića, Lole Ribara, Partizanskoj...

I sad, ni od koga izazvani, lokalni vlasnici moći uključilili su se u akciju „Posadi svoj hlad“, tokom koje su podelili stotinak sadnica belog jasena.

Posebno su bile zanimljive izjave čelnika tom prilikom.

Eto, recimo, zamenica gradonačelnika Zorica Jović je, ne trepnuvši, izjavila da je „ovo još jedan dokaz da lokalna samouprava vodi računa o onome što je najbitnije, a to je zaštita životne sredine“, te da će grad „ovaj način grad će dobiti JOŠ VIŠE zelenih površina i još više HLADOVINE“.

A čak i na slikama se vidi pustelija oko same Jovićke, bez ijednog drveta i bilo kakvog hlada, samo goli beton.

Ovde, naravno, uzrok treba potražiti u novcu.

Ako već neko ne može da proda milion sadnica, može da uništi milion stabala da bi ih zamenio novim.

Kako je naprednjačka praksa svuda u Srbiji uništavanje prirode do istrebljenja, onda je i laicima jasno ko za koga radi u ovoj prilici.

Građanima ostaje da izlaze u šetnju gradom samo kada zađe sunce, i tako, zasigurno, nađu svoj hlad, ili da sačekaju jedno 200 godina, dok se aktuelni naprednjački planovi ne sprovedu u praksu, dakle, dok sadašnje sadnice ne postanu drveće za uništavanje.

SSB

Komentari

Peša kako gu merka sadnicu, od oko gu vidi da je zdrava.

Zorka svuda voli kolo da vodi, merak cenu nema. Tri predstavnika iz info službe, dve novinarske ekipe i pet nesretbika iz SNS koji nemaju pojma šta se dešava.

Samo golo slikanje kao radimo nešto. A grad u rasulu, totalni raspad sistema. Grad tone i lagano umire, a oni puni sebe misle da su najbolji i nedodirljivi. Ne meri se uspeh sa brojem stanova koje ste kupili, kvadraturom i cenom istih, već rezultatima. Objasni će vam to građani, vrlo brzo.

slaba je cena na jabuke a i brzo se skapuju ne jede narod to na jugu...trava bolje ide u gradu zato ic ne sadite drvlja

Ko ce da zasadi u tri cetvrtine Bore Stankovica natrag drvece??

Ne znam da li ste primetili da se svuda gde se vrsi rekonstrukcija prvo zasade drvca. Bore Stankovic, ulica kod Pozorista, kompletna Radnicka ulica kod Alfe i to se zestoko forsira. Gonzi i Slavoljub se povezali sa nekim iz Cacka pa forsiraju drvca a ona jos ih ne posade osuse se, ali nema veze samo teraj da se operu pare.

Babacko sto ne pusts da komentarisemo masovno hapsenje u Vranju, uapsise ti onoga sto ti dava burek i papci od prasci pa ti zao.

Koja improvizacija. Još fali da budu obuceni u odela, gospodja da obuce svecanu haljinu. Daj bre, dosta više improvizacije. Vaša vlast živi od prevara, plkački i improvizacije za široke narodne mase. Bolje da ste pozvali ljude, dajte im po 1000 dinara i da posade po jednu sadnicu. Šta ovo govori, smešno

Grubo politiziranje lepe akcije na nivou Srbije. Akcija se zove Posadi svoj hlad i nije nigde zloupotrebljena osim na žalost u našem gradu.

Tačno tako!
Za ovu akciju su glasali uglavnom mladi ljudi grada Vranja, putem neta, a ovi što dele sadnice ničim zaslužni da iste dele.

U Narodnog heroja su zasadjene nove sadnice, u Radnickoj su zasadjene tamo gde ih nikada nije bilo, pored Sapranackog groblja posadjeni drvoredi, kod Pcelice isto, bese prica da ce ceo park da se posece a na kraju ispade da su sekli suve grane, videcemo kako ce da rese Bore Stankovica jer je strasno ako takva ulica ostane samo go beton.

Video sam .Vecina sadnica lma ostecen korenov sistem.Vadjene na brzinu.Ako se pola prihvate bice dobro.A rupe kopane plitko..Bez djuubre.

Najnovije vesti

Dve zakrpiš, dve preskočiš »

InfoVranjske svakodnevno prate urbanistički haos širom Vranja. Gotovo da nema ulice u gradu - nove ili stare - bez komun...
ZutoCvece