Vranje ŠAMPION po broju radnika na crno

Grad Vranje je šampion po broju radnika na crno na teritoriji jugoistočne Srbije, saopštava "crna" i neumoljiva statistika koja je obradila inspekcijske preglede na područjima Nišavskog, Pirotskog, Topličkog, Jablaničkog i Pčinjskog okruga, a prenosi Jugmedija.

U Vranju radi 261 radnik bez prijava osiguranja od ukupno 706 koliko je evidentirala inspekcija rada nakon kontrola 318 preduzetnika na području navedenih pet okruga na jugoistoku zemlje.

Inspekcije su utvrdile kontrolom 59 vranjskih privatnika da su u Vranju pojedini preduzetnici držali čak i po 50 neprijavljenih radnika, što nije zabeleženo ni približno toliko u ostalim okruzima.

Poređenja radi, Niš koji broji 300.000 ljudi, skoro četiri puta više od Vranja, ima samo 180 neprijavlejna radnika, a Leskovac koji ima duplo više stanovnika 141 radnika na crno.

Na «dnu crne tabele» su Pirot sa 67 radnika na crno i Prokuplje sa 54 neprijavlejna radnika.

Komentari

To samo govori o bahatosti napredne stranke. Gledao sam spisak tih @navodnih@ poslodavaca koji su 90% članovi ili simpatizeri vladajuce stranke. Bahatost i samo bahatos. Oni se bore samo za svoje apanaže u raznim upravnim i nadzornim odborila, Bordu direktora ili neke članove raznih izmišljenih odbora, komisija. a kao privatnici su nula. Forme služe za "pranje para" i razne kombinacije oko nekih Tendera.

Opet ti naprednjaci

Ma da imamo inspekciju rada i onu komunalnu bio bi red,pogradu svako stavlja frizidere robu evo u Kralja Milana gajbe i peci na ulicu ceo trotoar zauzeli stubici ogradili iznad pozorista kuce i zgrade ko da im tatkovina trotoari ALO INSPEKCIJO PRODJITE DA VIDITE.

Sprega pojedinih inspektora i poslodavaca.Usred Vranja, u centru grada neprijavljene radnje i radnici.Zatvore im neki dan, pa Jovo, nanovo.Gde je inspektorima unutrašnja kontrola?

Da gospoda iz poreske uprave i inspekcije rada rade svoj posao ne bih imali preko 50 autoperionica na crno, frizerske salone koji posle 16 casova rade, trgovinske radnje koje ne izdaju fiskalne racune uz to i neprijavljene radnike, pogrebne sluzbe bez radnika. U Vranjskom vodovodu radno angazovani na pp poslovima u upravi, sve to gospoda znaju ali se prave ludi, kao i kafana preko puta poreske uprave u Vranju bez fiskalne kase, direktorica me gleda u oci i kaze imaju sigurno fiskalnu kasu, ili da posaljem kontrolu.

Kakva komulana policija to treba ukinuti. Oni nisu u stanju da dovedu u red u Suvom Dolu Žuću koji demontila stara volzila i Tašula u Ranutovcu. Pre mesec dana zbog zauzetog trotoara umalo da pred mojim očima pregaze dete u Ranutovcu. Saobraćajna policija nikad ne reaguje na zauzeće pešačke staze kod pomenutih objekata. Navodi me na pomisao da ih možda reketiraju.

To je dokaz samo kolko smo na rubu opstanka pa se vlasnici -poslodovci snalaze na svakakve nacine da bi kolko tolko radili i opstali sa egzistencijom svoje i porodice radnika.Ko voli da se juri sa inspekcijom svaki dan oko radnika i ostalog??? Niko naravno ali muka je jaca i mora se opstajati.A kad bi drzava i njima dala kao Geoksu i ostalim izmisljenim firmama sa laznog zapada svi bi prijavili radnike naravno.
Sramota je sto Vranje uporedjujete sa Nis gde se vrte milionski pazari.
Nego pustite naroda da se snalazi i opstaje u ovako teskim vremenima.
U Nis rade 24h lokali a kod nas 00:05h se pisu prijave vec
Zasto tu nismo obda isti sa Nisem???
Bugarska,Grcka oni su odavno u Eu pa se svi zivo snalaze i rade na sto nacina.
Tamo platite krofnu 2e i ne dobijete racin tad cutite a ovde za 20-30din prijavljujete
Ovde samo vlada zaostalost ljubimora i nista vise.

Najnovije vesti

ZutoCvece