Vranjanci podržali Gordanu ČOMIĆ

Gradski odbor Demokratske stranke u Vranju podržao je izbor Gordane Čomić za predsednika te partije na unutarstranačim izborima.

Prema navodima iz GrO DS-a, Vranje će na Skupštini stranke predstavljati 33 delegata, koji su na razne načine stekli to pravo.

- To smo mi, demokrate. Nema nikakve svađe, nikakvih trvenja, svi kandidati su bili u Vranju, razgovarali smo, a Čomićevu smo podržali jer smatramo da je najbolje rešenje za stranku - kaže Perica Janković, potpredsednik vranjskog odbora i član IO DS-a.

On kaže da DS u Vranju trenutno ima oko 2.200 članova, a da je revizija članstva u toku.

Prema njegovim rečima, članarinu je platilo oko 1.100 članova, pa je 33 delegata zaista veliki broj, u odnosu na članstvo.

Janković objašnjava da se do ovog broja došlo po statutu, jer na taj način mnogi ljudi imaju pravo da budu delegati i biraju predsednika stranke na skupštini u Beogradu.

- Forum žena ima pravo na dva ili tri delegata, isto kao i Klub omladine. Za svakog odbornika dobija se po jedan delegat, a neki su to po funkciji. Uz to, stranka nam je dala da na broj članova računamo delegate, i tako se došlo do broj 33. On nije prevelik, recimo Niš ima preko 80 delegata - objašnjava Janković.

Kako stranka na svakih 100 članova odobrava po jednog delegata, Vranje bi samo po ovom osnovu imalo 22 predstavnika, plus 12 do 15 po drugim osnovama.

Ali, iz centrale DS-a kažu da se ovakva računica odnosi samo na one koji su platili članarinu, po čemu bi onda Vranje na broj članova imalo 11 delegata, a ne 22, što bi značajno smanjilo glasačke kapacitete Vranjanaca.

Iako Janković odllučno odbija saradnju sa bilo kim po ovom pitanju, po Vranju, a još više po Beogradu, priča se da je u čitavu priču, i to finansijski, prste umešao i Radoslav Milojičić Kena, siva eminencija DS-a i prvi saradnik dosadašnjeg predsednika stranke Dragana Šutanovca.

Prema toj verziji, Kena je i finansijski „pripomogao“ da se neke članarine ovde plate, te tako poveća broj delegata na Skupštini stranke, opet u korist Gordane Čomić, koju Kena snažno podržava, i tu podršku pokušava da proširi što dalje.

Opet, poznato je da je Janković politički vrlo blizak Milojičiću....

Sve će biti jasnije u sredu, kada Gordana Čomić sa saradnicima dolazi u Vranje, koje je već posetio i Branislav Lečić, jedan od kandidata za predsednika DS-a.

SSB

Komentari

I,opet ste promasili... Bolje da podrzite Djilasovog kandidata,jer Djilas jedini ima nekog interesa da kupi vasu "propalu" firmu...

Perice, dokle bre promašte kandidate. Uvek podržavate gubitnike. Daj bre i KING KONG da se kandiduje vi bi izabrali njega zbog snage. Stvarno više imate fulanja. Ko bre poznaje Gordanu Čomić. šta je ona uradila osim to što je u svim sazivima bila narodni poslanik. O jadna Srbijo dokle si došla da ovakvi anonimusi vode DS. Nemaq boljitka i rušenja vlasti dok ne dođe čovek tipa pokojnog Dragana. Nece se više roditi. Bože, prošli put Lutovac... strašno Perice dno dna postajete, šahta

Comicka 30god na plati u skupstini kandidat u posrnuloj srbiji pod autokratskim rezimom.skandal za ds

..da, to je ta prica..Vuciceva igranka nikako da prestane, Jankovicu, ti si sramota DS zajedno sa ovom zbirudijom sto je ostala...Comic da vodi DS, sacuvaj i sakloni....Dr.Zoran Lutovac je svoj kandidat, kandidat koji je okupio najbolji tim DS-e..Perice, bilo bi posteno i moralno da posle izbora kolektivno podnesete ostavke, i napustite DS..vi ste lazne demokrate i lazni politicari...

Najnovije vesti

TOP SOFA: PANIKA zbog korone »

Priča koja sledi dolazi iz „Top sofe“ i njene fabrike u Bunuševcu, ali se može odnositi na bilo koju vranjsku, pa i srps...
ZutoCvece