Vranjanci na osnivanju SAVEZA ZA SRBIJU

U nedelju je u Beogradu osnovana nova politička organizacija, Savez za Srbiju, a osnivanju su prisustvovali i predstavnici vranjskih demokratskih nastojanja.

Jedina žena iz Vranja na osnivanju Saveza sa trenutno 10 članica bila je potpredsednik DS-a Nela Dimitrijević.

Pored nje, osniivačkoj skupštini prisustvovali su i takođe potpredsednik vranjskog DS-a Perica Janković, kao i Srđan Jovanović i Ivica Disić.

Pre same osnivačke skupštine, DS je održao i svoju sednicu Glavnog odbora, na kojoj je sa osam glasova protiv i 180 za doneta odluka da se ova stranka priključi Savezu.

Savez za Srbiju, demokratske orijentacije i jasnih, u ovom času opozicionih principa, inicirao je Dragan Đilas, a organizacija neće imati jednog predsednika, već predsedništvo u kome će se na mesec dana rotirati predstavnici svih osnivača, a odluke će biti usvajane konsenzusom.

Savez čine Narodna stranka, Demokratska stranka, pokret Dveri, Zdrava Srbija, Levica Srbije, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Pokret „Otadžbina“ i Udruženi sindikati Srbije „Sloga“.

Komentari

Toga se sizofreni ludak najvise plasi. Polarizacije drustva. Najlakse je da vlada u blatu i mulju. Ili mi ili narko kartel.

Tako je samo zajedno mozemo da sklonimo ovu bagru koja unistava sve oko sebe...nema stajanja od vrata do vrata, mladi ljudi moraju da se probude i da daju svoj doprinos protiv ovog zla.

Najnovije vesti

10 godina JUŽNIH VESTI »

Redakcija "Južnih vesti" iz Niša, u sredu slavi 10 godina postojanja. Tim povodom biće održan veliki skup pod nazivom "M...
AluTerm plus