Vozaču Hitne pomoći PRITVOR, smene NEIZVESNE

Vozaču A.S. (39), koji se nalazio za volanom vozila vranjske Hitne pomoći prilikom pogibije pacijenta G.M. (56), u petak 5. januara u Grdeličkoj klisuri, određen je pritvor do 30 dana, potvrdio je u izjavi za portal Vranjske portparol Osnovnog javnog tužilaštva u Vladičinom Hanu Ivan Mladenović.

- On je za sada jedina osoba pod istragom. Pokušano je njegovo ispitivanje u prisustvu advokata, ali koliko mi je poznato branio se ćutanjem – navodi Mladenović.

U prevodu, vozačevi nadređeni u Zdravstvenom centru Vranje i njegovoj matičnoj službi zasad nisu interesantni nadležnim organima, niti su drugi mogući propusti pod lupom tužilaštva.

Pre saslušanja neposrednih očevidaca, koje se prema Mladenovićevim rečima još nije dogodilo, teško je pričati o sumnji koja bi eventualno pala i na neke druge osobe koje bi u ovom slučaju mogle snositi odgovornost.

 Prema nekim preliminarnim sazanjima OJT, pacijent je bio u ležećem položaju.

- To ipak nije zvanično potvrđeno – dodaje Mladenović.

Po njegovim rečima, sledi ispitivanje svedoka, saobraćajno i tehničko veštačenje vozila, nalazi i mišljenje veštaka i eventualno optužni predlog ukoliko za to ima elemenata.

- Reč je o krivičnom delu „teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja“ - podseća Mladenović.

Podsećanja radi, 5. januara, na magistralnom putu nedaleko od sela Garinje u Grdeličkoj klisuri,poginuo je paciijent G. M. (56) iz donjeg Trebešinja kod Vranja, koji je prevožen kolima HMP iz Niša za Vranje.

Prema neproverenim glasinama, pacijent je u momentu preticanja i kočenja vozila HMP navodno ispao kroz jedno od bočnih stakala saniteta na kolovoz, a smrtonosne povrede naneo mu je kamion koji je iz susednog pravca naleteo na njega.

ISPAO iz kola Hitne pomoći I POGINUO NA MESTU

Direktor ZC Vranje Dragan Veličković kaže za Vranjske da se on kao rukovodilac, u istražnoj fazi postupka pred nadležnim organima, ne bi izjašnjavao o ovom slučaju.

- U toku je policijska i tužilačka istraga zbog teške saobraćajne nesreće. Kada oni izađu sa zvaničnim informacijama, daćemo i mi komentar na to. U ovoj fazi, sve što bismo rekli moglo bi se protumačiti kao uticaj na tok istrage. Bićemo uzdržani i u vezi sa glasinama da je kod nas bilo nekih ostavki ili smena zbog ovog slučaja - navodi Veličković za Vranjske.

Prema jednoj verziji, šef voznog parka ZC Vranje Branislav Stošić navodno je smenjen, a prema drugoj sam se povukao sa te funkcije posle ove tragedije, ali Veličković ovo nije želeo da komentariše.
D.D.

Najnovije vesti

I bi kiša, i bi PARK »

Posle 588 dana čekanja Vranjanci su konačno dobili nešto što liči na park.Rekonstruisani gradski park otvoren je posle 5...

Nastavak za BUŠTRANJICU 21. juna »

Saslušanjem svedoka u četvrtak 12. maja u Višem sudu u Vranju održano je ročište u glavnom pretresu u predmetu protiv ok...
ZutoCvece