Vodovod BEZ DOZVOLE gradi STADION JUMKA

Dogradnja stadiona «Jumka» koja je u toku, u klopu priprema da Dinamo konačno zaigra Super ligu i u Vranju, odvija se bez građevinske dozvole!

- Dograđuju se svlačionice i izvode ostali radovi bez građevinske dozvole, to je sigurno. Krenulo je tako verovatno sa željom da se «kupi» vreme i Dinamo što pre počne da igra utakmice Super lige pred svojom publikom, jer bi postupak dobijanja odobrenja za izgradnju produžio izgradnju na duže vreme - tvrdi sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Po ovom izvoru, «ne zna se ko investira, ali se zna ko izvodi radove»!

- Ne verujem da je investitor dogradnje na stadionu «Jumka» Grad Vranje, pa pretpostavljam da se radovi finansiraju iz nepoznatih privatnih izvora, ali je izvođač poznat. To je JP «Vodovod» koji takođe snosi odgovornost što izvodi radove bez dozvole - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz Gradske uprave.

Ipak, izvor InfoVranjskih poručuje «da u vranjskom «Vodovodu» ne mora da brinu, jer za Đošu nema zakona».

- Direktor «Vodovoda» Goran Đorđević Đoša, bar za sada, ne mora da brine zbog dozvole, jer za njega ništa ne važi, pa ni pozitivni zakonski propisi u oblasti izdavanja odobrenja za izgradnju - upozorava sagovornik InfoVranjskih.

Začudo, posle svega, čini se da je ovaj izvor u pravu.

Info Vranjske su uputile zahtev „Voodovodu“, u sklopu priprema za krivičnu prijavu protiv nadležnih, da se izjasni o tome šta radi na stadionu „Jumka“, ko ih plaća i po kom osnovu.

Do danas, nije stigao odgovor na naša pitanja, što implicira da direktor Đorđević zaista smatra da je jači od zakona.

PITANJA INFO VRANJSKIH ZA "VODOVOD"

Poštovani, molim vas da mi u razumnom roku, (što je moguće pre, to je jedini razuman rok), odgovorite na nekoliko sledećih pitanja od javnog značaja.

1. Da li "Vodovod" izvodi neke radove na stadionu "Jumka"? Ako da, od kada i do kada, te ko plaća izvođenje radova, dakle ko je investitor?

2. Postoji li građevinska dozvola za radove koji se izvode? Ako da, kada je i od kog organa izdata. Ako ne, kako "Vodovod" onda izvodi radove?

3. Da li je građevinska inspekcija posetila gradilište na stadionu "Jumka" i da li je tom prilikom donela neko rešenje?
Vidite, pitanja su jednostavna i zahtevaju vrlo kratke odgovore. Hvala vam na vremenu.

Sa druge strane, Info Vranjske su uputile zahtev Gradskoj upravi sa pitanjem da li je inspekcija, koja ruši kuće sirotinji po planinama, uopšte izašla na teren i videla šta se to radi na stadionu „Jumka“, ali ni taj odgovor nije stigao.

Sve u svemu, ovde, za sada, zakona nema, a da li su baš svi spremni da puste da tako i ostane, videće se već narednih dana.

S. Kostić - SSB

Komentari

Spavaš li mirno Peđo, magare jedno!

Opet ova pijandura.Ljudi iz vrha vlasti pomozite Vranju skinite nam ovog Jutku s vrata..Vranje Vranjanci ne mogu da zive od ovog kozdera.

Stvarno preterujes vise sa ovakvi tekstovi i sa ovakvi naslovi.Pa da ga bem i to nesto sto oce da se uradi u vranje ti odma mucas kako ovo kako ono.Sramota da te je.Ni ja nisam uz ovu vlast ali opet jedva cekam nesto da se uradi u ovaj grad.A i u pravu su sto ti ne dajev pare za novine jer nista pozitivno ne znas da napises samo olajavas.Pisi si vedrije stvari i ce imas i za novine i za sve batali ovo nicemu ne vodi!!

Pa covek javno prica kako mu niko nista ne moze,a AV ga licno stiti.A cujem da se pojedini iz Sns dogovaraju da odu kod predsednika i zatraze pomoc.Mozda je carsijska prica*ali prica se*

Za ovog kvazicoveka je samo mentalna institucija sa strogim nadzorom.

Djole miljama su iza tebe gradi samo.

Djošo, može li da napravis i jedan zatvoren bazen? Jedino ti mozes da napravis radikalne promene na bolje. Ko radi Bog ne brani! Bravo, bravo, samo napred!

Najnovije vesti

JS na broju 4 u Hanu »

Opštinska izborna komisija u Vladičinom Hanu proglasila je listu „Dragan Marković Palma - Jedinstvena Srbija za Vladičin...

Proglašena lista SRS-a »

Na svojoj redovnoj sednici u petak Izborna komisija Grada Vranja proglasila je izbornu istu SRS-a, pod nazivom „dr Vojis...
ZutoCvece