Vodostaj Morave u padu

Vodostaj Južne Morave na teritoriji Grada Vranja je u padu tokom noći između utorka i srede, a voda iz velikih poplavnih jezera kod Zlatokopa, Ćukovca, Toplaca i Kumareva se delimično povukla.

Korito Morave je maksimalno ispunjeno vodom, na pojedinim mestima je delimično izvan korita, što je posledica odsustva padavina prethodnog dana i opadanja nivoa vode u pritokama koje su bile najveći indikator velikih poplava na teritoriji Grada Vranja i opština Bujanovac, Vladičin Han i nizvodno prema Leskovcu i Nišu.

Most kod Ćukovca, koji je bio zatvoren za saobraćaj zbog nezapamćeno visokog vodostaja Južne Morave, ponovo je otvoren za prolaz vozila i pešaka.

Problemi sa poplavom Južne Morave još uvek su prisutni u Vranjskoj Banji, u naselju kod «Simpovog» kompleksa, gde je iz kuća na najnižim terenima pumpama tokom čitave noći vođena borba sa suvišnom vodom koja je potopila podrumske i suterenske prostorije.

Na delu teritorije Grada Vranja i Gradske opštine Vranjska Banja proglašena je vanredna situacija zbog šteta nastalih usled poplave Južne Morave i njenih pritoka.

S. Kostić

Najnovije vesti

ZutoCvece