VLASTIMA IMA KO DA PIŠE: Ministarstvo kulture STALO U ODBRANU Borine nedelje

Ministarstvo kulture Republike Srbije uputilo je za poslednjih mesec dana tri upozoravajuća dopisa rukovodstvu Grada Vranja u kojima traži promenu odnosa gradske vlasti prema Književnoj zajednici «Bora Stanković» i tradicionalnoj gradskoj manifestaciji «Borina nedelja», saznaju InfoVranjske iz izvora u Gradu Vranju.

Prema saznanju Vranjskih, Ministarstvo kulture izrazilo je neslaganje sa namerama aktuelne gradske vlasti u Vranju da književnu građu u vlasništvu Književne zajednice «Bora Stanković» smesti u magacinske prostorije deponije «Meteris».

Druga primedba Ministarstva kulture odnosila se na probleme u organizaciji «Borine nedelje», s posebnim osvrtom na nameru gradske vlasti da organizatoru manifestacije, Književnoj zajednici «Bora Stanković», na čijem je čelu književnik Miroslav Cera Mihailović, naplati korišćenje Galerije Narodnog muzeja za održavanje književnih večeri i drugih sadržaja iz programa «Borine nedelje».

- „Borina nedelja“ je manifestacija Vranja u slavu najznamenitijeg Vranjanca, književnika Bore Stankovića, pa je neprimereno da jedna neprofitna organizacija kakav je Narodni muzej naplaćuje organizatoru «Borine nedelje» korišćenje Galerije - stoji, između ostalog, u jednom od dopisa Ministarstva kulture na daresu aktuelne gradske vlasti.

Podsećamo, početkom marta ove godine gradski javni prvobranilac podneskom je zatražio da se književna građa Književne zajednice «Bora Stanković» smesti u magacinske prostorije deponije «Meteris».

S. Kostić

Komentari

Sramota sta rade. A zato su onu Djurdjicu postavili za pravobranioca da mogu da manipulisu lako. A i ona je bas iskusan pravnih sa svojih 30 godina je bas kompetentna za takvu poziciju.

Najnovije vesti

ZutoCvece