Vlast seli Književnu zajednicu na DEPONIJU!

Novi gradski pravobranilac Đurđica Đorđević (SNS), podneskom je predložila Osnovnom sudu u Vranju da se shodno rešenju o izvršenju, sva popisana književna građa, koja je vlasništvo Književne zajednice „Borisav Stanković“, iz Pribojčićeve kuće, smesti u magacinske prostorije gradske deponije „Meteris“.

Đorđevićeva je ponudila postupajućem sudiji Vesni Ilić i izvršnom dužniku Miroslavu Ceri Mihailoviću, šefu Književne zajednice, da pre preseljenja obimne književne građe i rukopisne zaostavštine nekoliko srpskih akademika i drugih brojnih književnih stvaralaca, izvrše „smotru“ magacinskih prostorija na deponiji „Meteris“.

Miroslav Cera Mihailović, glavni i odgovorni urednik Književne zajednice, u pismu upućenom medijima i stručnoj javnosti, konstatuje da se ova radnja događa u jeku priprema za početak 52. „Borine nedelje“, koja tradicionalno počinje svakog 23. marta.

- To je smrtovnica kako Književnoj zajednici „Borisav Stanković“, tako i „Borinoj nedelji“ i nagradi koja nosi njegovo ime. Lokalna vlast je još jednom potvrdila svoju aroganciju i siledžijsku prirodu, ne uvažavajući u više navrata ponovljene preporuke resornog ministarstva - konstatuje u pomenutom pismu pesnik Mihailović.

Mihajlović na kraju kaže da je i ovu „čestitku“ gradskih vlasti prosledio na adrese Ministarstva kulture, više institucija u udruženja kulture u Srbiji i regionu.

R. Irić

Komentari

Toliko o poznavanju kulture onih koji nam kroje sudbinu...Verujem da u ovom gradu ima i te kako obrazovanih ljudi...Ali .ocigledno,neće da se valjaju sa svinjama u istom blatu...Ovo je velika sramota.....

Tako je, Djurdjica nista drugo i ne zna sem da slusa naprednjacke vodje.
Pitam Djurdjicu da li je citala roman Radoja Domanovica "Vodja",
Ako nije, neka procita, yzaletela se glavom na betosnki zid, bice kasno ako nastavi da bude slepa pri ociju

Nezna Djurdjica mnogo o kulturi, utegla se, nasminkala, stiklice, clanska karta SNS-а ... i dovoljno brate, da postane Prvobranilac, pa da bar poznaje pravo ali znanje skromno da ne kazem NIKAKVO, pa da bar ima neko iskustvo a ona juce zavrsila fakultet pa odma zlato tatino Prvobranilac, da je zavrsila ranijje fakultet tata Fox bi izboksovao i mesto ministarke Pravde, pa da bude gospodja ministarka, od toliko ozbiljnih pravnika u Vranju...ja jos uvek mislim da sanjam

Djurdjica Djordjevic, iako ima kapaciteta, ozbiljno rizikuje svoju karijeru koja je na pocetku. Nece biti ni prva ni poslednja. A ovo sa fondom zajednice je katastrofalno. Nije bez putera ni gdin Mihajlovic, ali ovo je primitivizam. Zar nema mesta u depou arhiva ili biblioteke. Koji su to akademici, da bar saznamo sta imamo?

Nad iskusni Pravobranilac od radnog iskustva ima celu strucnu praksu. Nikakva razlika ne bibila ni da su na njeno mesto postavili nekog studenta prava
Nije da nemamo odgovarajucih ljudi u gradu, negoje politika snsovaca da se uvek postavljaju neiskusni, glupi ili podobni i bez kicme. Bilo gde drugde Djurdjica bi mogla jedino da nosi torbu sudiji.

Najnovije vesti

ZutoCvece