Vlast PRITISKA SUD za radne sporove?!

Aktuelna vlast u Vranju vrši permanentan pritisak na pravosuđe za radne sporove koji otpušteni radnici vode protiv javnih preduzeća i ustanova gde su direktori iz Srpske napredne stranke, saznaju InfoVranjske.

- Dešavaju se neke sumnjive stvari u tim sporovima otpuštenih radnika protiv javnih preduzeća u Vranju i osnovnih i srednjih škola. Osporavaju se pravosnažne sudske presude takozvanim vanrednim pravnim lekovima, na primer, vezano za otpuštanja u "Novom domu", Osnovnoj školi "Predrag Devedžić".Sve je bilo jasno i čisto, ali sve dok se politika, to jest vlast, nije umešala u pravosuđe, kad se situacija menja na štetu otpuštenih radnika -, ističe sagovornik InfoVranjskih iz redova vranjskih naprednjaka.

Ovu sumnju potvrđuju i pojedinci koji vode sporove protiv preduzeća i ustanova u kojima su dobili otkaze, a na čijem su čelu direktori iz SNS nomenklature.

Izvor InfoVranjskih objašnjava zašto je naprednjacima stalo da otpušteni radnici izgube sporove i ne vrate se u svoja preduzeća i ustanove.

- To je naročito važno za direktore, jer kada se otpušteni radnici sudskom odlukom vrate na radna mesta, najčešće postaju uzbunjivači, ignorišu direktora, on, između ostalog, ne može da im naredi da budu na mitingu SNS ili glasaju za njihovu stranku. Direktor zato postaje nesiguran, obazriv, posebno u određenim postupcima javne nabavke i investicija koja su zlatna koka za svakog direktora. Jednom rečju, nepoželjni su i nepodobni, jer su se "usudili" da ne budu deo naprednjačke vladavine -, tumači sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih zaključuje da je najgora posledica ovakvih pritisaka vlasti na pravosuđe urušavanje pravne države i nesigurnost građana da mogu da dođu do pravde!

S. Kostić

Komentari

Otpusteni, bez brige, i nad popom ima pop, ispravice se presude, ako ne sad kad se promeni vlas.....samo polako i strpljivo, a ovi sto sude kako im nalozi politika nece daleko....

Javna tajna da Sns i Sps imaju
eze apelacionomm sudu u Nisu.Hvale se direktori kako ce tu da stave tacku na predmete jer su mnogo jaki.Zuja,Goran Petrovic,Bulatovic,toliko o reformi suda i postenju.

Konacno tema koja je javna tajna. Bravo. Informacije na ovu temu imate kod svakog od tih radnika. Kupuju presude ljudi, kupuju!

Pa se posle Vucic cudi zasto protesti.E zbog ovakvih i slicnih stvari ljudi izlaze na ulice.U Novom domu haos od strane onog vrtogoskog nepismenog goveda.Najurio radnike,vrsi nevidjeni pritisak na inspekciju rada i sud,sprovodi nabavke velike vrednosti bez tendera...U normalnoj drzavi ova ameba bi vec odavno bila na visegodisnjoj robiji.

Najveci krivac za urusavanje pravne drzave i otpustanje radnika u javnim preduzecima i osnovnim i srednjim skolama je lazni pravnik Bulatovic.On preko nemoralnog i korumpiranog advokata Stole Ljikcu,permanentno ucenjuju i prete i omalozavaju sudije Osnovnog i Viseg suda.Medjuti ,svi politicari i advokati koji su povezani sa kriminalnim radnjama,kad tad zavrse na smetlistu istorije,pa ce tako da zavrse i Bulatovic i njegov verni pas Stole zvani Ljikca.

SMENA PREDSEDNIKA SUDA I REVIZIJA SVIH PREDMETA OD 2012,NARAVNO I KRIVICNA ODGOVORNOST SVIH KOJI SU SE IGRALI SA ZAKONE DRZAVE SRBIJE.

Privatni sud plus estradizovan

Užas. Petrović Goran drži sve u rukama zajedno sa Bulatovića. Sud je njihov zazo i kradu. Onaj KACE izvodjač radova fali ae u kafanu kako je uzeo 6 miliona od Novi dom, a ja znam da je javna nqbavka na 2 milion. Mislite da će neko da odgovara??? Neeee!!!!!!!!! Sve je u njihove ruke.

Država banana, pa radi ko šta hoće..vršioci vlasti pelješe na veliko a ovaj glup narod trpi i ćuti..

Srbiji se dogodila elementarna nepogoda SNS i Aleksandar Vučić.

Najnovije vesti

Pao sa PET KESICA marihuane »

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Preševu uhapsili su G. R. (1998) iz okoline ovog grada, zbog postojanja os...
ZutoCvece