Vlast obećala pomoć bivšim radnicima KOŠTANE

Slaviša Bulatović, predsednik GrO SNS u Vranju i narodni poslanik, primio je delegaciju Inicijativnog odbora radnika fabrike «Koštana» i obećao im maksimalnu pomoć u rešavanju problema isplata neisplaćenih garantovanih zarada, saznaju InfoVranjske.

U razgovoru sa Slađanom Ristićem, predsednikom IO radnika «Koštane» i njegovim saradnicima, poslanik Bulatović je rekao da će najpre Maja Kovačević, zaštitnica prava građana Vranja, poslati urgenciju Ustavnom sudu Srbije da u što kraćem roku završi predmet „«Koštana“ i neisplaćene plate“, a da će zatim preko Skupštine Srbije i šefa Kabineta predsednika Republike učiniti sve što je u njegovoj moći da pomogne radnicima nekadašnje vranjske fabrike obuće.

Sastanku Bulatovića i obučara u Načelstvu Pčinjskog okruga prisustvovali su načelnik okruga Srećko Pejković i načelnik Gradske uprave Dušan Aritonović.

Podsećamo, u sredu 24. jula Slađan Ristić je u ime 1.580 radnika «Koštane» zatražio prijem kod poslanika Bulatovića radi rešavanja problema neisplaćenih plata po kojoj osnovi država Srbija duguje zaposlenima u ovoj fabrici u proseku po 120.000 dinara bez kamate.

Da li se to izbori približavaju ili je u pitanju nastavak demagoško-populističke politike aktuelne vlasti, najbolje će pokazati vreme!

S. Kostić

Najnovije vesti

Vranjanac izvršio samoubistvo »

Muškarac star 40 godina iz Vranja izvršio je samoubistvo u četvrtak 2. jula.Nisu poznati razlozi ovog suicida u Vranju,...
ZutoCvece