VLASINSKA REGATA: takmičarima iz Bugarske najviše priznanja

Vlasina je ovog vikenda ugostila preko stotinu kajakaša i kanuista iz Bugarske, Makedonije, SAD i Srbije, učesnika sedme po redu „Vlasinske regate“.

Ovoga puta takmičari su imali puno sreće sa vremenom, zbog čega je plato pored letnjikovca „Hadži Zamfir“ bio pun takmičara i gostiju sa Vlasine.

U glavnoj disciplini, takmičenju kanua na stazi dugoj 10 km. prvo mesto je pripalo ekipi Bugarske (Spasi i Vasil), drugo Srbiji (Marija i Petar) i treće još jednoj ekipi Bugarske (Negi i Petar).

U kategoriji kanuista jednosed, prva dva mesta pripala su Srbiji, a treće Bugarskoj.

U rekreativnoj disciplini obaranje na gredi, sva tri prva mesta osvojili su takmičari iz Bugarske, koji su bili najbrojnija ekipa.

Podršku učesnicima ovogodišnje „Vlasinske regate“ pružila je Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, koja je otvorila ovu sportsko-revijalnu manifestaciju.

-Ovo je divno mesto za ovakve manifestacije, zbog čega treba sve učiniti da ova manifestacija sutra preraste u svojevrstan sportski spektakl – kaže predsednik Organizacionog odbora Boris Purjakov, inače predsednik Nautičkog kluba „Liman“ iz Zemuna.

Podsetimo, ovu regatu je 2012. godine, osmislio i organizovao nama poznati novinar i zaljubljenik prirode Jovan Memedović, čiju su ideju prihvatili opština Surdulica i njenaTuristička organizacija. -Upamtite ovaj dan, jer je ovodan za preokret, a vi se nalazite na Vlasini koju je država Srbija proglasila za “Predeo izuzetnih odlika“, zbog ove prirode, ovog vazduha i ovih divnih ljudi – rekao je Memedović, obraćajući se učesnicima prve Regate.

R. Irić

Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.

Najnovije vesti

ZutoCvece