Viša škola na CRNOJ LISTI ministarstva

Saša Nikolić, predsednik Akademije vaspitačko-tehničkih strukovnih studija u Nišu u čijem je sastavu i vranjska nekadašnja Visoka škola primenjenih strukovnih studija, na vanrednoj sednici Nastavno -naučnog veća u Vranju u utorak 24. septembra, započeo je sređivanje stanja u vranjskoj jedinici koja je na crnoj listi i na dežurnim očima u Ministarstvu prosvete, saznaju InfoVranjske.

- Nikolić je zabranio svaki vid rukovođenja u školi i donošenja odluka bez njegovog odobrenja, jer je ova jedinica na crnoj listi Ministarstva prosvete budući da se nastava ne održava, zaposleni se ne usavršavaju, sve je više nestručnog kadra, a kao kruna svih njegovih napora da upristoji stanje u ranijoj Višoj školi u Vranju je i odluka da se nekoliko profesora ne angažuju na trećinski rad zato što nisu držali nastavu i šurovali su sa prethodnim rukovodstvom škole - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «najveće iznenađenje predstavlja prestanak angažmana profesoru Draganu Momiroviću, profesoru na Fakultetu za poslovnu ekonomiju i preduzetništvo (PEP) u Beogradu».

- U kontaktu sa dr Milošem Nikolićem, menadžerom Centra za daljinske studije u Vranju PEP-a, rečeno mi je da je Momirović zaposlen na PEP-u sa 100 odsto radnog vremena, ali da ne može da komentariše odluku predsednika Nikolića iako podržava napore da se u visoko obrazovanje unesu red, rad i disciplina u interesu studenata. Lično sam iznenađen odlukom o profesoru Momiroviću, jer je on lični prijatelj uticajne profesorke Više škole Gordane Mrdak - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih dalje navodi «da su zaposleni u Visokoškolskoj jedinici u Vranju dužni da se lično i bez posrednika obraćaju Saši Nikoliću, predsedniku Akademije VTSS, jer u Vranju ima više frakcija, pa nikome ne veruje».

- Nikolić je takođe konstatovao da vranjska jedinica ima velika dugovanja, ali i nenaplaćena potraživanja i da se na tom polju mora zavesti red - kaže sagovornik InfoVranjskih.

Predsednik Nikolić još uvek nije odlučio ko će bti koordinator u Visokoškolskoj jedinici u Vranju, ali InfoVranjske nezvanično saznaju da je glavni kandidat za to mesto dr Ljiljana Stošić Mihajlović, doktor ekonomskih nauka sa neophodnim referencama, više od 300 objavljenih radova i monografija.

S. Kostić

Komentari

Ovde će biti uskoro katanac. Treba razmišljati kako da se iskoristi taj prostor. Obrazovne ustanove nisu više potrebne u Vranju, jer nema zainteresovanih za studiranje zbog pada nataliteta i nemogućnosti zapošljavanja u Vranju i okolini, jer posla ima samo za članove SNS nezavisno od kvaliteta i znanja..
Crna lista je najbolja i najnormalnija stvar. Prvo pregledati obrazovanje nastavnog kadra zatim pravnu službu i knjigovodstveno poslovane. Sve ukazuje da se radi o ozbiljnom kriminalu i nepoštovanju zakona i propisa.

Najnovije vesti

ZutoCvece