Viša škola: Krivična protiv direktorke Đorđević

Nastavnici Visoke škole primenjenih strukovnih studija (VŠPSS) u Vranju Posebnom odelenju za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu podneli su krivičnu prijavu protiv dr Ljiljane Đorđević, direktorke ove škole, zbog zloupotrebe službenog položaja prilikom podele časova nastavnom osoblju.

U krivičnoj prijavi se navodi da je na sednici Nastavno-naučnog veća VŠPSS direktorka Đorđević profesoru Milici Stanković odredila 16 časova, a Gordani Mrdak 18, što je u suprotnosti sa usvojenim standardima u nastavi na visokim školama kojima je predviđeno da broj časova nastavnog osoblja ne sme da prelazi 12 časova.

U prijavi je još navedeno da je profesor Dragan Momirović dobio dve trećine radnog vremena iako ima 12,5 časova u nastavi, što je takođe protivzakonit akt direktorke Đorđević.

Podsećamo, direktorka VŠPSS je zakazivanjem pomenute sednice Nastavno-naučnog veća uoči sprovođenja reformskih poteza Ministarstva prosvete u visokim školama pokušala da unapred svojim miljenicima i lojalnim profesorima omogući benefite dodelom većeg broja časova od standardima predviđenog broja.

Zanimljivo je da se među potpisnicima krivične prijave, uz dr Ljiljanu Stošić Mihajlović i dr Branislava Stanisavljevića, nalazi kao treći potpisnik i prethodna direktorka dr Svetlana Trajković.

S. Kostić

Komentari

Dosta bre vise sas ovuj paciju skolicu, noge mi mnogo smrdiv da gi operem sas paciju skolicu i obrisem ss njihove diplome. Stanisavljevic Branislav koji je bio tehnicki direktor "Svetlost akumulatori" iz Bujanovca isteran je s posla, pa ga je uhlebio 'Simpo' gde je bio sef Sektora za uvodjenje kvaliteta i tada je i magistrirao uz rad, prepisao neku skriptu. Branislave, pazi se da te ne isteraju i iz ove pacije skolice? Gde ces posle da radis, a znas da si posle 'Simpa" gde nisi mogao da postanes direktor otisao u TIV u Vranjskoj Banji pa kada su Novicu Stankovica uhapsili, jer su mu u jastucima u kuci u ulici Kraljevica Marka nasli veliku kolicinu novca onda si pobegao i iz TIV-a. A ti i Stankovic Novica koji citam sada zivi u Nisu bili ste nerazdvojni drugari. Jedino ako je neki pun jastuk sa parama kod tebe da se ne plasis da te isteraju i iz ove pacije skolice.

MA KUDE LOPOV LOPOVA CE APSI.MENE CE ME APSIV NEMAM PARE ZA STRUJU.

Ma koji bre to direktori i nastavnici. Cirkuzanti koji su za pare i prepisivanjem tudjih skripti dosli na polozaj. Od odlaska Radeta Knezevica, to vise nije skola, vec gubljenje vremena.

Najnovije vesti

ZutoCvece