VIŠA ŠKOLA: Ima i RADNIKA NA CRNO!

U ponedeljak 22. jula inspektori rada «obišli» su nekadašnju Visoku školu primenjenih strukovnih studija u Vranju, koja je sada deo Akademije vaspitačko-tehničkih strukovnih studija u Nišu, zbog sumnje da dvoje radnika rade na crno, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovoj visokoškolskoj ustanovi.

- U pitanju su pravnica Katarina Jovanović i informatičar Miloš Kocić koji su najpre volontirali u ovoj školi, zatim dve godine radili na određeno vreme, a evo sada ponovo volontiraju zaslugom pravne službe u «ostatku» Visoke škole koja je i dalje u snovima da je VŠPSS i dalje samostalna, a ne jedinica Akademije VTSS u Nišu, što je za bivše rukovodstvo rana neprebolna - objašnjava sagovornik.

Izvor InfoVranjskih ističe «da je poznat motiv zapošljavanja i dvostrukog volontiranja Katarine Jovanović».

- Jovanovićeva je kuma bivšoj direktorki Ljiljani Đorđević, pa je uz pomoć pojedinih pravnika u školi ona isposlovala njeno kambek volontiranje, mada je pre dve i po godine već volontirala, zatim dve godine radila na određeno vreme i pre izvesnog vremena dobila otkaz ugovora o radu od novog predsednika Akademije, dok je sada u svojstvu ponovnog volontera - tumači sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «nije poznat motiv ponovnog zapošljavanja Miloša Kocića u Visokoj školi, ali se već prepričava njegov «slučajni» susret sa jednim od inspektora rada u holu škole»!

- Kao da je sam Bog namestio bliski susret i kontakt inspektora rada i Kocića, kada je u holu škole ušao inspektor upitao je slučajnog namernika ko je i šta radi, ovaj se predstavio da je Kocić, a onda ga je inspektor baš inspektorski «isekao» rečima «tebe i tražimo» - sa osmehom priča sagovornik InfoVranjskih.

Sada sledi zvaničan izveštaj inspekcije rada i kažnjavanje odgovornih, samo što se stvarii dalje komplikuju, jer inspektori moraju da kazne odgovorne ne u vranjskoj jedinici, već u Akademiji u Nišu, što će samo dalje praviti probleme.

S. Kostić

Komentari

Domar dobio zadatak od Bulatovica da rusi pravnika skole.

Sad svi cute kao misevi...A nadlezni iz ministarstva prosvete da utvrde nezakonitosti.Kakvo crno volontiranje Jovanovicke i Kocica...sve to treba procesljati od domara do bibliotekara i pravnika.

Kumovska poslaa!

Jeste l'čuli kumo,
verujte, bez šale, zatvara se škola za pačiće male...To je uhlebljenje parazita za drzavno jasle.Bitno je da je Trajkovicka osigurala da njihova deca ima lebac da jedu kao direktorka a ostali ko ih sisa; U paciju skolicu se znao red.

"Dobitna premija" U Vranje nema laganje

Uz duzno postovanje svih posteno odbranjenih doktorskih disertacija i stecenih diploma, ovo na Jugu tacnije u skoli je ponizavajuce.
Naime, oduvek je ova skola bila pod lupom javnosti zato sto postoje opravdane tvrdnje i cinjenice koje ukazuju na to;
Leglo korupcije, nepotizma, lopovluka, neznanja, laznih diplomas i neznanja svih casti i necasti Mutne raddnje pa posle sto Ministarstvo prosvete sprovodi istragu sve oni koji su pod sumnjom i velom tajne da utvrdi njihova "validno" stecena znanja, ass i master radove po ubrzani rok.
Ali sreca sto i za partijski poltroni ima budzet
Srecko i za tebe cuvamo jedno budzetsko mesto.Zakonito naravno.Samo da se resi pacija skolica i proveri diplomica.Pa da te ministarstvo postavi za menađera akademije.

Najnovije vesti

Rukometaši u ZONI ISPADANJA »

Rukometaši Vranja 1957 u 11. poslednjem jesenjem kolu šampionata u Super «B» ligi «Istok-Zapad», poraženi su u Negotinu...

Kako kaže Beograd »

U isčekivanju izbora lokalna politička scena postaje sve komplikovanija. Koalicija na vlasti kao takva sakupljena je po...
Sajam Zaposljavanja