Veliki uspeh MLADOG VRANJANCA

Mladi Vranjanac Nenad Trajković jedan je od dva pobednika 9. evropskog fejsbuk pesničkog Festivala, a odluka o nagradama objavljena je na književnoj manifestaciji „Pesnička republika“, koja je 1. decembra održana u Novom Miloševu, u Vojvodini.

Prvostepeni žiri 9. evropskog Fejsbuk pesničkog Festivala, koji čine pobednici prethodnih osam Festivala, doneо је odluku o odabiru 54 pesme za uži izbor za nagradu Festivala od oko 450 pesnika iz 19 zemalja sveta.

Drugostepeni žiri na čelu sa Simonom Grabovcem doneo je odluku o dobitnicima nagrade između 54 pesme iz užeg izbora.

Pesme koje su ušle u uži izbor će biti objavljene u posebnoj zajedničkoj štampanoj knjizi pod nazivom „Višeglasje“.

Drugostepeni žiri doneo je odluku da objavljivanjem knjige nagradi pesnika Joshi Noida Arvind iz Indije za pesmu „The player of Parts“) i pesnika Nenada Trajkovića iz Vranja, za pesmu „Nedozvoljeni prekid trudnoće“.

9. evropski Fejsbuk pesnički festival održan je 10. i 11. marta 2018. godine na Novosadskom sajmu, u okviru Međunarodnog sajma knjiga, u organizaciji Banatskog kulturnog centra i Novosadskog sajma.

Knjige pobednika će biti objavljena i promovisana na 10. jubilarnom Evropskom Fejsbuk pesničkom festivalu.

Najnovije vesti

Novi poraz Radnika »

Surdulički Radnik još jednom je pokazao da nije prevladao trennutnu krizu, jer je u subotu na svom terenu izgubio od kru...

Dinamo: Idemo na pobedu »

Neće biti lako protiv Kolubare u Lazarevcu, ali na svaku utakmicu idemo na pobedu, rekao je na konferenciji za medije pr...
ZutoCvece