VELIČKOVIĆ: Dr Jovica Stojanović širi neistine

Direktor Zdravstvenog centra Vranje Dragan Veličković izjavio je da dr Jovica Stojanović, predsednik Novog Sindikata Zavoda za javno zdravlje (ZZJZ), „ne bi smeo da ispred nekakvog minornog, nazovi sindikata plaši stanovnike Pčinjskog okruga proizvoljnim konstatacijama o tome da je u vranjskom zdravstvu navodno poražavajuće stanje“.

Veličković je novinarima rekao da je za teško stanje u zdravstvu Vranja i Pčinjskog okruga „kriv pre svih, upravo dotični Jovica Stojanović“.

On je trideset godina krojio zdravstvenu politiku u Pčinjskom okrugu, i po horizontali, i po vertikali.

Nema elementarno pravo da nas, koji smo sada na čelu Zdravstvenog centra, naziva „grobarima vranjskog zdravstva“, samo zato što je on, posle toliko godina, sklonjen sa svih važnijih pozicija u zdravstvu“ rekao je Veličković.

NOVI SINDIKAT ZZJZ: Poslednji čas za spas vranjskog zdravstva

Direktor je rekao novinarima da će on lično, i Zdravstveni centar Vranje zatražiti od nadležnih političkih i zdravstvenih institucija na svim nivoima da se izjasne o navodima iz Stojanovićevog, ničim izazvanog, uznemiravajućeg saopštenja za javnost.

Saopštenje dr Jovice Stojanovića i njegovog nazovi sindikata, koji ima samo 34 člana, je uznemiravajuće i opasno, jer se njime šire lažne vesti i podrivaju napori svih subjekata u lancu u nastojanjima da se vranjsko zdravstvo iščupa iz godinama nasleđenih problema“, konstatovao je Veličković.

Poslednjeg ponedeljka, u saopštenju Novog sindikata ZZJZ u Vraju, koje je potpisao dr Jovica Stojanović, rečeno je između ostalog da je sada „poslednji čas za spas vranjskog zdravstva“ i da je „negativna kadrovska selekcija dovela Zdravstveni centar u poražavajuće stanje“.

R. Irić

Najnovije vesti

ZutoCvece