Većnici u Vranju ostaju BEZ PLATA?

Iz centrale SNS-a stigao je zahtev svim odborima ove stranke koji drže lokalnu vlast po Srbiji kojim se traži prekid finansiranja rada gradskih većnika.

Prema ovom dopisu, većnici nadalje ne bi trebalo da primaju nikakvu platu, a na udaru su i pomoćnici gradonačelnika, ali ukidanje njihove plate nije ultimativno, kao što je to zahtev koji se odnosi na većnike.

Zanimljivo, u lokalnoj samoupravi u Vranju većnici primaju najmanje plate od svih izabranih i imenovanih llica, a SNS je baš od njih rešio da pokaže kako se štedi.

Kako Info Vranjske saznaju, glavni zagovornik ukidanja primanja gradskim većnicima bio je Miroljub Stanković, penzioner, većnik za zdravstvo.

Prema ovim izvorima, on se sada na taj način približava struji poslanika Slaviše Bulatovića, a direktno radi protiv struje gradonačelnika Sllobodana Milenkovića, čiji ljudi u stvari žive od većničkih plata.

- Mice na sve strane lobira da se ukinu većničke plate, jer on ima od čega da živi, jer je penzioner, ali i traži da se ne diraju plate pomoćnika, jer su tu sve lojalni ljudi. Videćemo šta će biti, ali eto Leskovac je na skupštini odbio tu inicijativu, i to voljom naprednjačke većine - kaže dobro upućen izvor.

Videće se, da, ali, mešetarenjima SNS-a kao da nema kraja.

Sad, ko je žrtva, „obični“ ili „njihovi“, to izgleda nekome tamo na vrhu ni na koji način nije važno.

SSB

Komentari

A zasto prima platu Predsednik skupstine i njegov zamenik?uopste mi nije jasno zasto su oni u stalni radni odnos.Ako treba da se stedi,ali ne razumem sta ce oni u Gradskoj upravi,to treba da rade volonterski.

Naravno da ne treba da primaju platu, treba da se sastaju kao i nekada kada je bio izvrsni odbor i nazad na svoj poso u svoju firmu. To su sa pomocnicima najvece lenstine, neradnci, neznalice, krpelji. Pogledajte samo Nesija, Zoricu, Miceta, Zmajevca, Zupeta....ima ih toliko da ne moze covek sve da ih pobroji. Izracunajte l liko ti debili koji bleje po ceo dan kostaju grad. Sve to rade strucne sluzbe i ti lezilebovici treba da se vrate tamo odakle su i dosli.

Pogledajte ovog smesnog lika Marka Trickovica, taj ima platu preko 100 hiljade dinara, on ne zna kako se zove. Pa to je zalosno sa ovakvim kadrovima moramo da propadnemo.. nema nam pomoci

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece