VANIĆ preuzeo Radnik

Nenad Vanić, trener većeg broja superligaških klubova i nekadašnji fudbaler Crvene zvezde, novi je trener surduličkog Radnika, saopštio je Stanislav Tončev, predsednik surduličkog superligaša.

- Posle sporazumnog raskida sa Slavišom Božičićem, isključivo zbog loših rezultata kluba, angažovali smo Nenada Vanića, povratnika u srpski fudbal - rekao je Tončev.

Tončev potencira da lično poznaje Vanića i njegov rad.

- Razgovarali smo sa Vanićem kada je Radnik bio u nižem rangu, ali se nismo dogovorili, međutim, sada, kada je iskusniji kao stručnjak dobar je momenat da preuzme Radnik koji je svuda gde je radio, u zavisnosti od organizacije klubova, pravio najbolje moguće rezultate - kaže Tončev.

Predsednik FK Radnik precizirao je «da će Vanić voditi klub do kraja sezone i da su ciljevi Surduličana ostali isti kao pred početak prvenstva u Super ligi» - promocija mladih fudbalera i plasman od sedmog do desetog mesta.

Nenad Vanić je trenersku karijeru započeo u Radničkom iz Nove Pazove, a zatim je radio u Slogi iz Petrovca na Mlavi, Donjem Sremu, Bežaniji, Metalcu, Vojvodini i novosadskom Proleteru, dok je kao fudbaler igrao u Crvenoj zvezdi i Obiliću.

S. K.

Najnovije vesti

SPS: Svi predsednikovi ljudi »

Jasmina Prokić, Miroslav Nikolić, Žikica Antanasijević, Stefan Stanković i Lidija Novković predstavljaju deo Radne grupe...
AluTerm plus