VANDALIZAM, i kako ga prepoznati

Kako su to radili i u više prilika ranije, gradski sajt, praktično glasilo lokalne samoprave, objavio je da je u Radničkoj ulici, preko puta „Alfe“došlo do „“vandalizma“, jer je polomljena klupa“.

Kao da je reč o nekom pravom zločinu, podneta je i krivična prijava protiv NN lica.

- Na lice mesta izašla je Komunalna policija, koja je sačinila zapisnik, a Gradsko pravobranilaštvo podneće krivičnu prijavu protiv N.N. lica. Prošle godine lokalna samouprava započela je uređenje ovog poteza, kada su postavljene klupe sa gradskog šetališta i zasađeni platani - kažu na gradskom sajtu.

Čitava mašinerija je dakle pokrenuta - radila je i Komunalna policija, pa Pravobanilaštvo, pa Informativna služba..., i sve to zbog jedne - klupice!

Da je lokalna vlast želela, to isto je mogla da uradi kad je uništen mural Bore Stankovića na zgradi bivše Direkcije, koji je, i finansijskki, od daleko veće vrednosti od klupice.

Ali ne, tamo je sve bilo po zakonu.

To je vranjska vlast - kad neko uništi klupicu gotovo simbolične vrednosti, udara se na sva zvona kako vlast radi, a i brani svoje, a kad se uništava mural najpoznatijeg Vranjanca, onda nikom ništa, sve po zakonu.

Svakako, ovakav rad lokalne vlasti treba pohvaliti. Samo napred, braćo!

Bar da znaju ljudi, da uništavaju nešto vredno, kao vi, da se manu klupica i ostalih sitnica.

SSB

Najnovije vesti

NOVI INCIDENT u ZC Vranje »

U sredu rano ujutru u vranjskom Zdravstvenom centru došlo je do novog incidenta, povodom koga je u upravi ove institucij...
ZutoCvece