Usvojen UPPR za SIMPO

U Privrednom sudu u Leskovcu u sredu 25. jula u 11 časova održano je ročište na kome je usvojen Unapred pripremljeni plan reorganizacije (UPPR) za „Simpo“.

Ročištu, koje je vodila sudija Veselinka Jeremić, prisustvovali su svi poverioci, a UPPR je usvojen većinom glasova prisutnih.

Na ovaj način, kažu poznavaoci, zaštićeni su i poverioci i sam dužnik, „Simpo“, koji je na ovaj način izašao iz stečajnog postupka i ušao u UPPR koji po zakonu može da traje najviše pet godina, u ovom slučaju do leta 2023. godine.

Ova presuda nije pravosnažna i na nju poverioci imaju pravo žalbe.

Na primer, „Jumko“ nije ušao u UPPR jer su se Apelacionom sudu žalila tri poverioca.

Stručnjaci kažu da bi na ovaj način „Simpo“ trebao lakše da posluje, dok su poverioci zaštićeni od prevelikog gubitka svog kapitala.

Ako bi „Simpo“ ušao u proces likvidacije ili stečaja, naplata potraživanja ne bi prelazila 10 odsto, a neki se ovako mogu nadati i naplati od čak i više od 100 odsto dugovanja, ili 50 odsto dugovanja u najmanju ruku.

Postoji inače pet klasa poverioca, od banaka, dobavljača, radnika i slično, i sada će svi oni znati kada se i u kolikoj meri mogu nadati povraćaju svojih potraživanja.

Za lokalnu samoupravu u Vranju, koja „Simpu“ konvertovala u vlasništvo dugove u visini od 155 miliona dinara plus dugovanja prema javnim preduzećima, važno je da će od sada kompanija morati da redovno, u dan, plaća svoja nova dugovanja.

To znači da, recimo, ako „Simpo“ mesečno duguje „Vodovodu“, recimo, 10.000 dinara, on to mora i da plati, inače rizikuje prekid UPPR-a i odlazak u stečaj.

Odluku o prekidu UPPR-a može doneto samo sudija Jeremić, koja nadgleda njegovo sprovođenje.

Za sada je nemoguće bilo gde naći javno objavljen UPPR za „Simpo“, što za druge firme nije bio slučaj.

Ovakvo ponašanje odmah budi sumnju u neregularnost, ali vreme pred nama ostaje kao ono u kome će se videti da li „Simpo“ može da živi na nekim normalnim osnovama, ili to uopšte nije slučaj.

SSB

Komentari

Takozvani MENADZERI SIMPA su non stop na face book,od oporavak ce bude ali NJEKNJA!

Plače ćelija za tebe ali neće dugo brzo će se vratiš tamo

Ti si video kako su oni na face book i koliko ti je trebalo da napišeš ovu rečenicu, jesi li je sam sastavio ili ti je neko pomogao.
Kako te bre nije sramota, komentarišeš samo da bi nešto napisao.
Upotrebi taj kliker od mozga za pametnije stvari.
Šta misliš da će tebi neko da ponudi da budeš menadžer ????????

Ti si baš pametan otkako si izašao iz zatvora
Pa što ne pokušaš da središ svoj život nego ti je jedina briga šta rade menadžeri u Simpu
A ono što je najinteresantnije ti nikad nisi ušao kod nekog menadžera da bi video da li su oni na fejsbuku

Stecaj

I pored toga što bi ti to voleo ali nije stečaj
I da znaš i tebi bi bilo najbolje da se moliš da ne bude stečaj jer će se onda sve usresrediti na one koji su firmu doveli do stečaja

Stečaj je tebi u glavi a pera detlić ti je gazda koji te plaća

Najnovije vesti

Dve zakrpiš, dve preskočiš »

InfoVranjske svakodnevno prate urbanistički haos širom Vranja. Gotovo da nema ulice u gradu - nove ili stare - bez komun...
ZutoCvece