Uspele SPORTSKE IGRE MLADIH u Surdulici

U Surdulici su u sredu održane Sportske igre mladih za Pčinjski okrug, ove godine pod pokroviteljstvom Dunav osiguranja.

Oko 1.000 dece iz svih mesta okruga takmičilo se u više disciplina, kao i u još 25 gradova Srbije.

Pobednici idu dalje, na državno prvenstvo mladih koje se održava u Beogradu.

Svečanom otvaranju u centru prisustvovai su narodni poslanik Novica Tončev, predsednica opštine Aleksandra Popović, predsednica organizacije Igara Ivana Jovanović, predsednik SS Surdulice Vladica Nestorović, većnik za sport Nebojša Arsić, Vranjanac Miroslav Mićko Spasić kao koordinator Sportskih igara mladih za Pčinjski okrug.

Na svečanom otvaranju predsednica DOSIMS Ivana Jovanović uručila je specijalno priznanje za doprinos razvoju Igara Novici Tončevu, narodnom poslaniku i predsedniku Skupštine opštine Surdulica.

– Surduličani su danas i te kako bili na visini zadatka. Jasno je da su oni prepoznali vrednost i značaj onoga što mi radimo, a sada su dokazali i da mogu da budu naši dostojni partneri u svakom smislu. Ovaj grad mira ostaće svakako na mapi Igara i ubuduće – obećala je Ivana Jovanović.Prisutnima se obratila i Aleksandra Popović, predsednica opštine Surdulica, koja je podsetila na to da je sport jedna od najiskrenijih i najčistijih aktivnosti kojima se bave ljudi širom sveta i da upravo baveći se sportom prevazilazimo sve razlike.

– Kao lokalna samouprava na vreme smo shvatili da je ulaganje u sport zapravo ulaganje u budućnost i zdravlje naše dece. Ubeđena sam da će, ne samo danas nego i u svim budućim danima, upravo sa sportskih terena Surdulice, koja je rasadnik talentovane dece, poteći neki novi uspešni sportisti i da će oni potom na nekim novim terenima širom planete braniti boje svoje opštine i čitave Srbije – istakla je Aleksandra Popović.

Zakletvu prijateljstva u ime takmičara položila je mlada košarkašica Andriana Đenović, a u ime sudija to je učinio Milovan Kostić.

Atmosfera u Surdulici bila je na vrhuncu kada je, uz fanfare, zajedno sa maskotom Igara lavom Viktorom, upaljenu baklju unela Anđela Stojković sa svojim drugaricama iz košarkaškog kluba „Radnik”.

- Videli ste koliko je dece i omladine došlo na trg na otvaranje. Videli smo osmehe na njihovim licima. I kada su oni srećni onda smo i mi političari i rukovodioci zadovoljni. Ovo je praznik za naš grad, mi smo mali i nemamo često ovako velike događaje. Hvala Sportskim igrama mladih Srbije što su izabrali i nas da budemo deo Igara i pre svega da usrećimo decu Surdilice – istakao je Novica Tončev, koji je u majci Dunav osiguranje Sportskih igara mladih stigao na ceremoniju svečanog otvaranja.

SSB

Komentari

Micko, bas lepo sto si iskordinirao da se sportske igre mladih odrze u Surdulicu a ne u Vranje, sram te bilo....

Koliko znam tri godine su za redom igre bile u Vranju i upravo ih je doneo u nas grad Micko koga ste prozvali. Koliko sam se raspitao ove godine grad nije zeleo da igre budu kod nas i tako je Surdulica dobila domacinstvo.

Mirko,pogresna intepretacija plana i programa sportskih igara mladih.Koliko znam,a i moje dete se takmicilo,zadnje tri godine sportske igre mladih odrzane su u Vranju..Vranje
nije centar Srbije pa da sva desavanja budu kod Vas,valjda u Srbiji postoje i druga mesta koja zasluzuju paznju.I na kraju, gde ce biti odrzane sporske ige mladih odlucuje Upravni odbor, a ne Miroslav Micko Spasic.

Ma nema veze, Mičko je u stranku koja dođe na vlast.Stara parola.Opstao sa sumljivom doplomom Fakulteta za fizicku kulturu i njegovo "beganje" kada se država branila od NATO agresora.Sve je to napredno nema šta.Sve se brzo zaboravi. Živela omladina. To je buducnost Srbije

I ove decje igre nisu mogle da prodzu bez namestaljli i potcenjivanje dece iz okoline a najvise dece iz Bosiljgrada.Mizerno

Najnovije vesti

DRMALO od Larise do Vranja »

U sredu se oko 14 časova u Vranju, a naročito na višim spratovima, osetilo jako ljuljanje, zemljotres koji je uznemirio...
ZutoCvece