Urbanizam vršio SITNA PLAĆANJA uhapšenima iz Sektora za vanredne situacije

Uhapšeni pripadnici Sektora za vanredne situacije u Vranju ukupno su isplaćeni za svoje usluge od «Urbanizma» sa 200.000 dinara, što je skroman iznos za ovo javno preduzeće čiji je godišnji budžet 30 miliona dinara, saznaju InfoVranjske.

- Dolazak Branimira Stojančića na mesto direktora «Urbanizma» slučajno se poklopio sa enormnim zaradama uhapšenih lica koje su ostvarivali u drugim privrednim društvima, a ovo javno preduzeće ih je angažovalo zbog posedovanja licenci. Sada, kada su uhapšeni, moraće da angažuju lica sa licencom iz Beograda, Niša i većih centara - poručuje sagovornik InfoVranjskih iz JP «Urbanizam i izgradnja Grada».

Po ovom izvoru, «Urbanizam» je uvek poštovao cenu usluga lica sa licencom na planu protivpožarne zaštite.

- Ta cena se kreće od 0,5 do jednog evra po kvadratu, a prilikom izrade protivpožarnog elaborata, izrade projekta protivpožarne zaštite, projekta protivpožarne dojave, bilo za individualne stambene objekte ili privredna društva, angažuju se lica iz Sektora za vanredne situacije ili neke privatne firme koja poseduju licencu - objašnjava sagovornik InfoVranjskih iz najmlađeg javnog preduzeća u Vranju.

Izvor portala smatra «da se uhapšena lica dovode u vezu sa «Urbanizmom» zato što su bila angažovana na poslovima vezanim za određene projekte».

- To je jedini razlog zbog čega se «Urbanizam» dovodi u kontekst hapšenja pripadnika Sektora za vanredne situacije. Valja znati da za proteklih pet meseci «Urbanizam» poseduje potpisane projekte vredne do 100 do 200 miliona dinara, što je korisno i za zaposlene, i za spoljne saradnike i za Grad, mada to smeta pojedinim privatnicima koji su ostali bez određenih poslova - tvrdi sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Stojancic najposteniji ,on se ne bavi SA KRIMINAL,JES IMASE PREKO 30 prijave...ali Boske....

Ljudi dolaze naplate za nedela privredni sprema hapsenja za vlastodrsce na meti direktori vranjski preduzeca da vidimo da li ce pre djose neko ili motka ce ga smeniti

Najnovije vesti

ZutoCvece