Urbana legenda ili korupcija u svilenim rukavicama

„Mekana“, ili korupcija u svilenim rukavicama je prema svedočenjima njenih žrtava i te kako prisutna već godinama u Vranju.

Ipak, svesni da i oni koji daju mito jednako odgovaraju kao i oni koji primaju, žrtve obično o ovoj temi svedoče samo po kuloarima svesno zaobilazeći nadležne organe, a oni koji su uzimali i uzimaju mito razvili su strategiju koja ih teško može staviti na stub srama. Zanimljivo je da ovim metodama primanja mita, zarad činjenja usluga uglavnom pribegavaju žene, bar tako glasi urbana legenda.

Naime, godinama unazad se priča o strategiji jedne univerzitetske profesorke koja je umela da sa svojim studentkinjama koje su imale problem sa polaganjem baš njenog ispita krene na piće ili ručak, naravno o trošku studentkinje, a onda onako „ženski“ u obilazak prodavnica.

Priča se da je ova profesorka obožavala torbe, naravno isključivo kožne, pa je eto imala običaj da studentkinjama pokaže torbu koja joj se najviše dopada i suptilno napusti radnju.

Onda izverzirane prodavačice sklanjaju torbu koju studentkinje samo plate. Za neupućene, cena ženske torbe tog ranga je između 200 i 250 evra.

Novo vreme nosi sa sobom nove likove, pa reklo bi se i nove trendove.

Priča se da jedna od ključnih osoba koja se pita oko zapošljavanja medicinskih sestara ima drugi fetiš.

Ona je slaba na haljine, a ima i omiljenu robnu marku i omiljenu prodavnicu, pa eto oni koji žele da joj se zahvale mogu se pobrinuti da se njen otvoreni račun u ovom renomiranom butiku može povremeno dopunjavati, jer ona mora da blista, naročito u susretima sa resornim ministrom.

Krajem prošle godine Vranje je dobilo Lokalni antikorupcijski forum, ali čini se samo na papiru.

Izabrani ljudi Milan Aleksić, diplomirani pravnik, Radoman Irić, novinar , Igor Momčilović, advokat iz Vranja, Marija Stojmenović, master ekonomista i Bogosav Mitrović, diplomirani menadžer, čini se da ništa ne rade ili se bar ne oglašavaju o svom radu.

Spekulisalo se da je jedan od članova podneo ostavku, ali o tome se niko od nadležnih nije oglašavao.

NIV

Komentari

Ovo sa medicinskom sestrom je trenutno aktuelno, kompleksi su cudo. Ono sto nismo imali u mladosti ili detinjstvu, ako se dokopamo politakanskog nekog polozaja-ostvaruju se snovi.
P.S da nije tuzno bilo bi smesno

Najnovije vesti

ZutoCvece