UNIFORME jedino u PETOJ školi

Zaposleni u osnovnoj školi „Svetozar Marković“ za sada jedini u Vranju imaju obavezu da na posao dolaze u uniformi za predavače.

- Kod nas je to već praksa koja traje 12 godina. Svi nastavnici i učitelji već nose radne mantile, sa identifikacionim karticama – rekla je Tijana Đokić, direktorka ustanove.

I dok u Petoj školi već imaju i ovu tradiciju, u većini ostalih škola ova mogućnost se još uvek se čak i ne razmatra.

- Još uvek nismo dobili nikakvo uputstvo iz Ministarstva, trenutno samo jedna škola u Srbiji nosi uniforme, a da li će to važiti za sve škole, ostaje da vidimo – istakao je direktor OŠ „Vuk Karadžić“, Dušan Stevanović.

I u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“, trenutno nema pomaka i što se tiče nastavničkih, ali i đačkih uniformi.

- Za sada nikava inicijativa nije stigla kod nas, tako da se takva mogućnost još uvek ne razmatra. Kako se više od 70 odsto učenika izjasnilo protiv nošenja đačkih uniformi, odluka je stopirana, tako da se čeka dalje uputstvo Ministarstva prosvete – navodi Saša Ilić, direktor škole.

Aleksandra Manić, direktorka OŠ „ Dositej Obradović“, kaže da iako se više od 50 posto đaka izjasnilo za uvođenje uniformi, takva opcija trenutno ne važi za zaposlene.

- Uradili smo anketiranje za učenike, ali i pored toga što je većina njih prihvatila predlog nošenja đačkih uniformi, glavni problem je finansiranje. Sama socijalna struktura đaka dodatno otežava problem – dodaje Manićeva.

Neizvesno uvođenje đačkih uniformi

M. Mitrović

Najnovije vesti

IN MEMORIAM: Ivan Marković Kiva »

U Nišu je u sredu od posledica korona virusa preminuo Vranjanac Ivan Marković – Kiva. Ivan je rođen u Surdulici, a gotov...
ZutoCvece