Uhapšen koordinator VRANJSKOG ZDRAVSTVA

Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Nišu uhapsili su direktora Bolnice u Leskovcu Nebojšu Dimitrijevića, uz još dve osobe, zbog sumnje da su izvršile više koruptivnih krivičnih dela.

Dimitrijević je inače poznat kao koordinator Ministarstva zdravlja za zdravstvo u Vranju i čovek koji je odlučujuće uticao i na smenu pokojnog Vladimira Stamenkovića i postavljanje Dragana Veličkovića, kao i na Veličkovićevu smenu i postavljanje sadašnje direktorke ZC-a Ljiljane Antić.

Dimitrijević je inače dugo radio u ZC Vranje, kao lekar u Bujanovcu, a leskovačko zdravstvo, među najboljima u Srbiji, a svakako daleko bolje od vranjskog, preuzeo je sa mesta šefa kabineta sadašnjeg gradonačelnika Leskovca Gorana Cvetanovića.

NAGRAĐEN

Kako pišu leskovački medji, Dimitrijeviću je 2016. godine uručena nagrada Evropske poslovne asocijacije i Internacionalnog komiteta Sokratsa iz Londona za najboljeg menadžera u zdravstvu, a Opšta bolnica Leskovac je tada rangirana kao najbolja u konkurenciji sličnih zdravstvenih ustanova na zapadnom Balkanu i Bliskom istoku

Pored Nebojše Dimitrijevića (1965.), koji se sumnjiči za krivično delo trgovina uticajem, uhapšeni su i njegova saradnica M.M. (1963.) zbog sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja i D.S. (1975.), ovlašćeno lice preduzeća „Transly“, zbog sumnje da je izvršio krivično delo trgovina uticajem podstrekavanjem.

U priči o Dimitrijevićevom hapšenju sumnja se da ga je direktor preduzeća „Transly“ D.S. ubeđivao da izmeni konkursnu dokumentaciju u javnoj nabavci za usluge održavanja higijene u Opštoj bolnici u Leskovacu, kako bi firme „Transly“ i „Respekt legal“ iz Beograda ispunile uslove predviđene javnom nabavkom, a zatim i dobile ovaj posao.

Dimitrijević se sumnjiči da je koristeći svoj službeni položaj posredovao da M.M. kao član komisije za javnu nabavku bez prethodnog pisanog zahteva ponuđača, izmeni konkursnu dokumentaciju kako bi „Transly“ i „Respekt legal“ stavila u povlašćeni položaj u odnosu na druge ponuđače za usluge održavanja higijene.

Pretresom Dimitrijevićeve kuće policija je pronašla 22.200 evra, 3.500 švajcarskih franaka i 400 američkih dolara, koji su odmah i oduzeti.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati nakon čega će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

SSB

Komentari

Baš me čudi, jako fin čovek, a prodavaše nam u Vranje mu.a za bubrezi :(

A vranjski usrecitelji zc?

Oce li uroseva ekipa ili ekipa velickovic-kostica u vranjskom zdravstvenom centru?

U kojoj zemlji sveta zdravstveni radnici idu na miting u mantilima Vucicu?

Koliko para je uslo u novi hirurski blok od 2006 i zasto se prenosi stari inventar od hirurgije?Vucicu gde je enterijer u novi hirurski?

Nek se spremi Veličković!

A sad se hapsi... U ZC dve pravnice prijavise pokojnog Vladu direktora sto ih terao da nameste dijalizu. Izgubise posao, otpusti ih na jedan, jos se sude sa ZC.

Pero, niste upućeni u činjenice i zato ne spominjite pokojnog čoveka u lošem kontekstu. (Laka mu zemlja).Da je bilo više takvih kao Vlada gde bi nam bio kraj.A što se tiče spomenutih pravnica one su bile deo Uroševog establišmenta koji je ostavio za sobom pustoš u ZC Vranje, u vidu minusa od milijardu dinara, a zarad ulaska 10 odbornika u Skupštini Grada. Imalo je tu i za čiču pa je ubrzo niknula Klinika u Novom Sadu od 5 miliona eura( priča se da mu je za to pomogao teča iz Amerike) Inače su gore spomenute bile u grupi neugovorenih radnika (ukupno 110), koju je napravio dotični gejevac 17+, a to je značilo: Imaš ugovor o radu za stalno sa ZC Vranje, ali ne priimaš platu od države jer te nema u sistemu RFZO-a. Sve u vezi sa ovim, i još mnogo, više je poslato u Tužilašvo. Gde smo sada posle 6 godina??????

Izvinjavam se, o pokojniku sve najbolje !

Izvinjavam se baratam neistinitim informacijama.o pokojniku sve najbolje

Faca mu je lopovske i on dosao da opravlja zdravstveni centar ,pa video da se svi ugradjuju pa i on,ma cim je leskovcanin begaj od njega daleko.Posle ovoga dozivotno udaljenje iz zdravstva a ne postavice ga na jos veci polozaj i to je kod Nas problem

1014 dana u blokadi Vucicu zc vranje Vucicuu 315 miliona blokada

Pljačka veka, ZC u blokadu, pa radi ko šta hoće, legalizovana pljačka, e mo jVučiću..narod nisu ovce..

VUCICU POGLEDAJ BEDU KOJU SU SILOM DOVELI AKO SI ISKREN CUJ OBICNE LJUDE PITAJ KOLKO ULICE PUTEVE URADISE KO CE PO TAJ AUTO PUT DA SE VOZI PITAJ ZA SELA LEVO DESNO IMA LI JOS NEKO ZIV MI SMO ODSVIRALI BEZ TRUBACA

Preispitati sta je radio Veličković... Kako to da se kupuju skupoceni automobili nakon smene

Nije koordinator došao sam u zc Vranje. Njega je licno ministar Loncar imenovao za vd direktora zc Vranje. To znači da je ministar poznavao dotičnu osobu i da je deo odgovornosti i na samo ministarstvo zdravlja. Pa sada sami procenite kako se biraju direktori u zdravstvu po Srbiji. Osim članstva u sns mora da ima i druge kvalitete.

Molim učesnike ovih komentara da manje koriste ime dr Vlade Stamenkovica. Masa krivičnih prijava podignutih protiv njega nose potpis Veličkovića tj njegovog menadzmenta. Nijedna nije osnovana. Neka im služi na čast ako znaju šta ta reč znači. Takozvani vernici su doprineli razvoju dalje priče.

U mantili se ide na miting eej bruko

Od cega je Velickovic kupio Ford Kuga,30000€?

A Goran Peteović na slobodu. Drpa na sve strane i ne poštuje javne nabavke. MOLIM ORGANE DA PROVERE TO JER IMAM JAKE INFORMACIJE DA OPET MEŠETARI

Najnovije vesti

Tončev U VLADI, Boske VAN »

Novica Tončev, potpredsednik SPS i poslanik iz Surdulice, biće ministar bez portfelja u novoj vladi, nezvanično saznaje...

Umorni vršilac dužnosti »

Da naprednjaci (retko) znaju šta rade, naročito kad je u pitanju vranjsko zdravstvo, pokazuje i najnoviji primer.Naime,...
ZutoCvece