Uhapšen glavni čovek za BUGARSKE PASOŠE

Petar Haralampijev, predsednik državne Agencije za Bugare u inostranstvu i još 20 državnih činovnika uhapšeni su u Sofiji u specijalnoj akciji za istraživanje korupcije u toj Agenciji, javio je portal offnews.bg, a preneo Glas press iz Bosilegrada.

Haralampijev je, u svojstvu prvog čoveka Agencije za Bugare u inostranstvu, dva puta boravio u Bosilegradu u poslednja dva meseca, a u Vranju je bio na otvaranju Bugarsko srpskog centra 27. septembra.

Istraga u ovoj akciji hapšenja počela je nakon informacija koje je prikupila državna Komisija za borbu protiv korupcije dobila iz Sofije, Plevena i Ćustendila.

Kako je za četiri meseca Komisija utvrdila, za one koji nemaju bugarske korene, a hteli su da imaju državljanstvo Bugarske, tarifa je bila 5.000 evra.

Utvrđeno je takođe da je u Ćustendilu radila specijalna kancelarija za ove poslove, koja je ovih dana zatvorena.

Kako je izjavio specijalni državni tužilac Bugarske, rešenjem Komisije za borbu protiv korupcije, radnicima Agencije za Bugare u inostranstvu, oduzeta je sva nezakonito stečena imovina.

A. Jovanović


Ovaj tekst urađen je uz pomoć Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave Vlade Srbije. Tekst izražava samo stavove redakcije infovranjske.rs i Ministarstvo na snosi odgovornost za stavove iznete na portalu.

Komentari

Kancelarija u Kjustendil je Zatvorena?Srbijo,narode Bosilegradski,dali je sada jasno zašto su takozvani borci za prava Bugarske manjine išli svaki dan u Bugarskoj na po sat vremena!Dali je sada jasno kako su se bogatili i zašto njima odgovara nestabilnost na ovim prostorima!Da li je Sada jasno zašto nezavisni novinar Irić vrši popularizaciju izmišljenih problema!Dali sada treba tu da se stane!Ne!Sada državni organi Srbije treba da se uključe u istragu i sa kolegama da iz Bugarske pohapse kriminalce iz Bosilegrada ,Vranja,Dimitrovgrada!Sada je jasno zašto se rukovodstvo opštinskog odbora SNS vezivalo za KIC,Glas,Sugareva,Koleva...treba raspustiti opštinski odbor SNS u Bosilegradu i pohapsiti ih zbog ugrožavanja bezbednosti države Srbije i kriminalnih radnji!

Najnovije vesti

Gornji deo grada DANIMA BEZ VODE »

Gornji deo Vranja nema vodu već 24 časa, a ulica Pržarska, kako javljaju sa terena, već treći dan! - U vreme pandemije l...
ZutoCvece