UBISTVO U VRANJU: Jugoslav se plašio KRVNE OSVETE

Ubistvo Jugoslava Cvetanovića, koje se u sredu iza ponoći dogodilo u centru Vranja, ima i svoju ozbiljnu predistoriju.

Sve je očigledno počelo 29. aprila 2013. godine, kada je ubijen Nikola Bojović, rođeni brat Luke Bojovića, označenog kao vođe zemunskog klana.

Za ovo ubistvo osumnjičen je i kasnije uhapšen u Crnoj Gori Saša Cvetanović, zvani Pitbul ili Gladijator, rođeni brat sada ubjenog Jugoslava Jugeta Cvetanovića.

Kako je na suđenju za ovo ubistvo prikazano na snimcima siguronosnih kamera, Saša Cvetanović osumnjičen je kao neposredni ubica Bojovića, koji je najpre pucao u njega, a zatim, kada je Bojović pao, nastavio da puca u žrtvu spreda i otpozadi.

Kako su „Vranjske“ pisale te godine, Saša je odranije bio poznat policiji.

- On je naš „poznanik“ – rekao je tada za „Vranjske“ izvor iz PU Vranje – još od njegovih maloletničkih dana. Nema dela za koje ovde nije privođen i procesuiran, nije bilo samo ubistva i silovanja. Narkomanija, krađe, obijanja, nasilničko ponašanje, to je bilo uobičajeno za njega.

Bojeći se krve osvete u sukobu crnogorskog klana Šaranovića sa „zemuncima“ Luke Bojovića, mlađi Sašin brat, sada ubijeni Jugoslav, rekao je 2013. za „Vranjske“ da se brine za svoju i bezbednost svoje porodice.

- Mi smo obeleženi, još samo fali da nam stave „target“ na glavu.

Smatram da moj brat Saša nema nikakve veze sa ovim slučajem koji mu se stavlja na teret, a zbog čega smo svi mi iz porodice ugroženi.

I mene baš interesuje, a nadam se i celu javnost, a trebalo bi i organe gonjenja – ko je stvarno „Pitbul“?

Jer, mog brata Sašu niko nikada nije nazivao tim nadimkom, na poternici za njim koja je godinama na snazi, čitko i jasno piše da se traži Saša Cvetanović zvani „Gladijator“ - rekao je tada mlađi Cvetanović za „Vranjske“.

Zbog ovakve situacije, vranjska policija dodelila je pratnju Cvetanoviću, ali je ona ukinuta posle izvesnog vremena.

Bilo kako bilo, Saši Cvetanoviću se u slučaju ubistva Nikole Bojovića sudi kao egzekutoru, plaćenom izvršiocu krvne osvete.

Pored njega, uhapšeni su i Slobodan Šaranović, brat pokojnog Branislava, kao nalogodavac, kao i Ratko Koljenšić i Miloš Delibašić, kao saučesnici u ubistvu.

Jugoslav Cvetanović ubijen je u sredu posle ponoći u centru Vranja, a sumnja se da je ovde reč o krvnoj osveti zbog ubistva Nikole Bojovića, za koje se sumnjiči njegov rođeni brat Saša.

Komentari

Ima li te drzavo?

INTERVJU: Dragan Petrović - Vrhunac izdaje će biti priznanje nezavisnosti Kosova! (26.09.2017)
https://www.youtube.com/watch?v=JShIbhPZ-1I

Resice to vranjska policija..

Šta bi ovo od našeg Vranja,mirnog,gde se svi znamo,gde se mirno šetalo i uživalo?Zlo rađa zlo,isprali su nam mozak preko pinka i rts-a ,učinili su nas apatičnim,nemoćnim,gde se čovek bori svakog dana da ga preživi.Šta rade službe bezbednosti?Pa zar nije dosta ubistava,samoubistava,paljenja automobila,pljački?A vama je stalo samo do izbora i kako da zadržite fotelje.Obraza više nemate ,uništili ste i prodali sve čega ste se dohvatili.Od sistema nema ni traga,žalosno šta je urađeno od divne zemlje i još boljih ljudi.

Пишете разне глупости у коментарима. Нека је лака земља овом момку, нашем суграћанину. То се може десити сваком од нас или неком нашем најрођенијем. Далеко било.

To ne moze da se desi bilo kom, samo onima koji su upleteni u mafijaske poslove. Desava se da nastrada neko ko je slucajni prolaznik ili ocevidac, ali to ovde nije slucaj.

tako vam i treba...

Neka je laka zemlja Jugetu. Bez podrške porodice i društva, platio je za bratovljev smrtni greh. Ako je i sam mlad zagazio u neke kriminalne vode, nije imao lošu dušu. Niti je trebalo da krvlju plati, kao što ti nije trebalo da plati ni Nikola Bojović. Nema časti u krvnoj osveti. Stradaju nedužni, gorčina ostaje onima koji su se svetili.

Bog dusu neka prosti i Nikoli i Jugetu. U pravu si brate. Jadno dete. Znala sam ga, Taman je kriv i resen je problem ko kad bi ubili nekog ko trazi parce hleba ili jednu cigaru na ulici.

Najnovije vesti

DJB: Pretnje su NEDOPUSTIVE »

Gradski odbor DJB najoštrije osuđuje konstantne napade i teror nad novinarima i urednikom portala Info Vranjske. - Ne m...

NUNS: Novi napad na Info Vranjske »

Nezavisno udruženje novinara Srbije obaveštava javnost i nadležne organe da su novinari portala Info Vranjske ponovo izl...

PRAVI DANHIL ponovo u Vranju! »

Kompanija British American Tobacco (BAT) saopštila je u utorak da je započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznati...
ZutoCvece