UBIJANJE REKE: Tužna je sada postala CRNA MORAVA (FOTO)

Južna Morava, zbog zagađenja odavno prozvana “tužna”, ovih dana izložena je još većoj ekološkoj opasnosti, jaljaju čitaoci portala Info Vranjske.

Prema ovim informacijama, pored sela Priboj Vranjski neko je iskipovao preko 10 kamiona nekakve praškaste crne materije, kako pišu, nalik asfaltu.

- Kamioni su doterali preko 10 tura toga i iskipovali direktno u reku. Na fotkama se vidi koliko je to strašno, ali je u stvarnosti mnogo gore. I što je još strašnije, posle naših prijava, neko je došao i buldožerom samo poravnjao gomile tog otpada i zamaskirao ga tinjom, da se ne vidi – pričaju meštani.

Iako ovo pokazuje u kojoj su spezi zagađivači i vlast, to ipak nije kraj mukama ljudi koji žive pored Morave.

Prema njihovim rečima, nelegalani “biznismeni” im unišavaju njive pored reke tako što sa nijhove imovine skidaju pesak, a sa njim i zemlju.

- Tamo gde se vadi pesak ostaje samo pustoš. I ne samo to, nego čak i vodu za navodnjavanje moramo tražiti na većim dubinama, i dan kada će ovakvo ponašanje potpuno ubiti Moravu izgleda nije daleko - kažu u Priboju.

Ovde ne vredi prozivati nikoga, jer vlast čak i ne zna o čemu bi ovde moglo da se priča.

Apelovati na nečiju svest i savest takođe nije uputno pa ispada da se ubijanje reke, i to javno, bez stida i srama, jedino može samo ćutke gledati.

A i to je pitanje dokle.

SSB

Komentari

Prodjite i kroz selo Mazarac da vidite sta rade novopečeni biznismeni, pesak na sve strane duz kolovoza, blato, prasina, buka, kamioni tehnicki neispravni,opsti haos u sprezi sa drzavnim strukturama koje se prave neobavestene.

To Jelasnica ima bazu kod mazarac. Opljacka kao direktor uprave Banje pa kao politicar u opstinu opstinski ministar. Zenu namesti u novi dom. I sina namesti. A sad se puni sa državno bogatstvo. Uništava Moravu i polje u Mazarac.

Dovoljno je pogledati Polom,tacnije deo pre ulivanja kanala Vrle 4, gde je opustosena okolina ,o njivama da ne govorim, ali tu su se kupala deca generacijama , setali tom stazom , sada je to unisteno iskopano i nebezbedno . Da bar poravnjaju te kratere ostale od iskopavanja , da bar savest proradi kod "biznismena "kojima je to dozvoljeno , predsedniku mesne zajednice , predsedniku opstine Vladicin Han da sprece unistavanje prirode ,vec da naprave trim stazu , kej , vrate deci detinjstvo ,igru u prirodi , ...

Nista bolje stanje nije ni u Tibuzde na Tibusku reku. Vade pesak gde hoce pa i u privatne njive preko noc pa posle samo zatrpaju sa sut. Opste ludilo i niko im ne moze nista

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece