U Vranju NAJMANJE interesovanje medicinara za vakcinisanje


Od preko 500 doza koje su pristigle u vranjski Zavod za javno zdravlje, namenjene zdravstvenim radnicima, najveći broj vakcina primili su medicinari iz Preševa.

Kako je saopštio dr Driton Salihu, direktor Doma zdravlja vakcine je u ovoj opštini primilo 145 radnika Doma zdravlja.

U Bujanovcu je taj broj znatno manji, vakcionisano je svega 25 zaposlenih.
U centralnoj zdravstvenoj ustanovi u Pčinjskom okrugu, vranjskom Zdravstvenom centru, kako je saopšteno do srede je utrošeno 107 doza Fajzerove vakcine od početka imunizacije zdravstvenih radnika protiv virusa COVID-19.
Zanimljivo je da se u tom saopštenju navodi da je velika zainteresovanost zdravstvenih radnika, što se kosi sa pomenutim brojkama.

Poređenja radi u Surdulici, koja ima manje zaposlenih od Vranja, kako je potvrđeno Info Vranjskim, preko 100 medicinara je primilo prvi dozu Fajzerove vakcine i veliko je interesovanje svih zaposlenih da se što pre vakcinišu.

Inače, vakcinacija zaposlenih u zdravstvu u Pčinjskom okrugu počela je 8. januara.

Trenutno je u toku nabavka novih doza, što za potrebe revakcinacije, što sa za potrebe prve vakcine.
Na portalu E-uprava za vakcinaciju protiv kovida 19 prijavilo se 150.000 ljudi.

Nova elektronska usluga za građane - iskazivanje interesovanja za vakcinu protiv virusa korona, puštena je na adresi www.uprava.gov.rs.

Usluga je jednostavna, popuni se obrazac u kojem građani ostavljaju ime i prezime, svoj JMBG, mejl adresu i kontakt telefon.
Prema analizama interne ankete koju je sproveo naš portal građani koji su se prijavili uglavnom su tipovali na rusku vakcinu, iako su trenutno u Srbiji prisutne dve vakcine Fajzerova i ruska Sputnjik V.

NIV

Komentari

A gde je Direktor ZC, Glavna sestra i gospodja Bulatović. Gde su da lobiraju kao glavne perjanice SNS-a. Gde su svi sa spiska koji imaju po 200 radnih sati u mesecu. Šta bi sada . E mojo naprednjaci, Viste samo interesna grupa malih lopovčića

Ne sekirajte se svi ce si prime po bocku.. samo sef da procuje da se bune.

Koji šef? Stranački? To njegovi po stranku neka silom vakciniše, nas sigurno neće.

Najnovije vesti

ZutoCvece