U Velikom Trnovcu se gradi Mauzolej Ridvanu Ćazimiju – Komandantu Lešiju

Prema proverenim, ali zvanično nepotvrđenim podacima, u neposrednoj blizini sela Veliki Trnovac, kod Bujanovca, u toku je izgradnja velikog objekta koji će biti „Mauzolej Ridvana Ćazimija“.

Građevinski radovi na ovom objektu od nekoliko stotina kvadratnih metara uveliko su u toku, a prema proverenim informacijama, investitori imaju uredne dozvole za izgradnju ovog objekta.

Iza cele ove ideje i same akcije izgradnje, stoje Udruženje ratnih veterana Oslobodilačke vojske Preševa, Medveđe i Bujanovca (OVPMB) i porodica Ridvana Ćazimija, poznatijeg kao komandant Leši.

Za sada ostaje nepoznato da li su inicijatori ove izgradnje predvideli da objekt bude gotov do 24. maja, kada se navršava 20 godina od pogibije Ridvana Ćazimija, jednog od trojice komandanata OVPMB.

Ridvan Ćazimi, kod Albanaca poznat kao komandant Leši, rođen je 4. aprila 1964. godine, a poginuo 24. maja 2001. godine na brdu Guri Gat, iznad Trnovca, u vreme praktično potpisivanja mira posle ratnih dejstava na jugu Srbije.

Inače, njemu su saborci već podigli spomenik u Velikom Trnovcu, a u Bujanovcu se od 23. maja svake godine održavaju „Dani komandanta Lešija“.

Kako saznajemo, aktuelni objekat, budući Mauzolej, pravi se direktno na mestu gde je Ćazimi poginuo.

Država Srbija silom je uklonila i spomenik Ćazimiju i OVPMB u opštini Preševo, u julu 2018. godine.

NIV

Komentari

SRAMOTA!
Gde je drzava da to obustavi i porusi ?

Kakva banana država i kakva vlast, da se postidiš i pocrveniš od srama i muke. Naprednjaci ne smeju da osude čin a kamoli da zabrane gradnju. Nesposobni, korumpirani i pre svega primitvni. Čiji je onda "naš" Trnovac? Jadna li si zemljo sa ovakvim narodom.

Ljudi ih očigledno ne uzimaju za ozbiljno da oni od "Velike Albanije" neće odustati nikad!!! Država pod hitno da reaguje!

Najnovije vesti

„Cvet jednakosti“ za Jelenu »

Jelena Stojković, novinar „Novosti“ iz Vranja, ovogodišnji je dobitnik nagrade „Cvet jednakosti“ koju, u okviru manifest...
ZutoCvece