U POŽARU izgorela FABRIKA u Ristovcu (FOTO)

U selu Ristovac kod Vranja, nedaleko od Železničke stanice, u četvrtak posle 20 časova, izgorela je Fabrika nameštaja „Catra“, vlasnika Vladimira Trajkovića iz tog sela.

- Požar u Fabrici nameštaja u selu Ristovac prijavljen je u 20:15 časova - potvrdio je Dragan Stamenković, portparol Policijske uprave (PU) u Vranju.

Požar se brzo proširio na sve delove fabrike, jer su se u halama nalazili sunđeri, boje, hemikalije i drugi zapaljivi repro materijali.

U gašenju požara učestvovale su vatrogasne ekipe sa pet vozila iz Vranja i Bujanovca, koje su sprečile da se vatra ne proširi na stambene objekte koji se nalaze neposredno uz fabriku.

Odmah po izbijanju požara, dežurna ekipa vranjske Elektrodistribucije, na zahtev Vatrogasne službe, isključila je struju, kako bi se zaštitio 110 kilovoltni dalekovod Ristovac – Bujanovac.

Zbog toga, nešto više od dva sata, struju nisu imali potrošači vranjskih sela Vrtogoš, Davidovac, Aleksandrovac, Kupinince, Rataje i celo područje do Manastira Sv. Prohor Pčinjski, na kome je 4.260 potrošača.

Fabrika „Catra“ proizvodi visokokvalitetan nameštaj vrhunskog dizajna od punog drveta, a prema nepotvrđenim podacima, zapošljava preko 30 radnika.

Do kasno u noć niko od nadležnih nije imao podatke o uzrocima požara i šteti koju je prouzrokovala vatrena stihija.

R. Irić

Najnovije vesti

DJB: Pretnje su NEDOPUSTIVE »

Gradski odbor DJB najoštrije osuđuje konstantne napade i teror nad novinarima i urednikom portala Info Vranjske. - Ne m...

NUNS: Novi napad na Info Vranjske »

Nezavisno udruženje novinara Srbije obaveštava javnost i nadležne organe da su novinari portala Info Vranjske ponovo izl...

PRAVI DANHIL ponovo u Vranju! »

Kompanija British American Tobacco (BAT) saopštila je u utorak da je započela je proizvodnju jednog od svojih najpoznati...
ZutoCvece