U Ekonomskoj školi učenici ne skidaju jakne, ispred "Dositejeve" se grudvaju

Krenuli smo danas u obilazak vranjskih škola, kako bi od učenika i rukovodećeg kadra saznali u kakvim se temperaturnim uslovima drže časovi. Međutim, iznenadila nas je činjenica da ni u jednoj od njih nismo mogli da razgovaramo sa direktorom jer u trenutku naše posete nije bio u školi! No, krenimo redom.
Učenici OŠ "Radoje Domanović" su složni u oceni da "u školi nije hladno".

Sneg i hladnoća oterali đake

- Prvog dana (nakon raspusta, u sredu 11. januara; p.a) je bilo malo hladnije, ali je trebalo vremena da se radijatori priviknu i počnu dobro da greju.  Danas nam je malo bolje. U ponedeljak je obično hladnije jer se vikendom škola ne greje – reče nam jedan od mališana.

I zaposleni u "Domanoviću" dele mišljenje dece, a rekoše nam i da se "ne meri temperatura, ali je u principu škola topla".
Ivica Janjić, pomoćnik direktora Ekonomsko-trgovinske škole, rekao je za portal Vranjske da postoje problemi sa radijatorima u nekim učionicama, kao i da će iz JP "Novi dom" danas da otkloni te kvarove.

Zamrzli radijatori u školi Dositej Obradović

- Djake iz tih odeljenja smo preusmerili u učionice u kojima ima grejanja. Bolja je situacija nego juče, mada su pustili grejanje i ranije, pre polaska u školu – rekao je Janjić.
Učenici bi najradije da se raspust produži "do jula", a jakne ne skidaju na časovima.

Nastavnici škole "Svetozar Marković" poručuju da "nisu kompetentni da daju te informacije", ali nam kažu da su "ugalj dobili prekjuče, ranije nije moglo zbog neprohodnosti puteva".

- Krenuli smo da ložimo školu odmah, zbog dece. Po opreporuci Ministarstva prosvete skratili smo časove. Juče učionice, iskreno rečeno, nisu bile baš mnogo tople – objašnjava nastavnik.

Stižemo, zatim, u OŠ "Dositej Obradović" ispred koje zatičemo đake kako se grudvaju. Njima očigledno ne smeta ovaj temperaturni minus. Rekoše da im nije hladno i da bez zimskih jakni prate nastavu. Direktorka škole je "izašla pre dest minuta", a ni profesori nisu bili raspoloženi za komentar budući da je trabalo da prisustvuju školskoj sednici.
Krećemo i ka vranjskoj Gimnaziji, a jedan od profesora nam reče da je, prema svom subjektivnom osećaju, "juče Gimnazija bila toplija nego danas".

- Od 30. decembra, kada je počeo raspust, pa sve do srede nismo prestajali da grejemo školu.

 

Najnovije vesti

SENTIĆ, banjski ISTERIVAČ DUGOVA »

Dragan Sentić sa trojicom naprednjaka došao je ispred moje kuće i pretio mi samo zato što tražim novac koji sam «zaradio...

Hanska MUKA sa otkupom višnje »

Proizvođači višnje iz opština Vladičin Han i Surdulica nezadovojni su cenom, statusom i ukupnom organizacijom otkupa ovo...

FIJASKO slavlja SNS-a u Surdulici »

Slavlje SNS u Surduliuci, posle ponovljenih parlamentarnih izbora u sredu, doživelo je potpuni fijasko, javljaju građani...
ZutoCvece