U četvrtak počinje "Borina nedelja"

VRANjE, 20. marta 2017. – Miroslav Cera Mihailović, rukovodilac Književne zajednice „Bora Stanković“ kaže da se pripreme za 51. književnu manifestaciju „Borina nedelja“ privedene kraju.
„Program je gotov, a sa njim će javnost biti upoznata za dan-dva. Inače, svi programski sadržaji biće priređeni na dva mesta: prvi ovde u Vranju, a drugi deo u Beogradu, kako bi se smanjili troškovi manifestacije“, kaže Mihailović i nagoveštava da e ovakav koncept „paralelne manifestacije“ planira i ubuduće.

Sagovornik potom u prvi plan stavlja „interesovanje“ nadležnih za manifestaciju i sredstva koja se planiraju za njenu realizaciju.

„Niko od nadležnih se ne interesuje za pripreme manifestacije, a planirana sredstva od 2,5 miliona dinara nedovoljna su da bi se pokrili svi troškovi“, tvrdi Mihailovići objašnjava da će 40 odsto ove sume, otići na poreze i doprinose.

SUD ODLUČIO U KORIST CERE PROTIV GRADA

Svi sadržaji ovogodišnje manifestacije još su nepoznati, jer program „Borine nedelje“ zajednički realizuju Udruženje književnika Srbije (UKS), Srpsko književno društvo (SKD) i Književna zajednica.

„Rekoh, program je gotov. Biće tu nekih novina i iznenađenja, ali o svemu tome ćemo danas-sutra“, kaže sagovornik.

Saznajemo takođe da je žiri „Borine nagrade“ (Goran Maksimović, Miro Lompar i Slađana Jaćimović) obavio posao, ali se ime dobitnika još čuva u tajnosti.

Po tradiciji, „Borina nedelja“ će biti otvorena u četvrtak, 23. marta na godišnjicu rođenja Bore Stankovića, a biće okončana u sredu 29. marta, dodelom književne nagrade koja nosi ime slavnog pisca.

Ove godine se, podsetimo, navršava 90 godina od smrti Bore Stankovića.

R. Irić

Najnovije vesti

ZutoCvece