TURCI DOLAZE: Sve spremno za BEZBEDNJAČKE STANOVE u Vranju

Pres služba ministarke Zorane Mihajlović saopštila je u četvrtak da je „sve spremno za početak gradnje jeftinih stanova“ za bezbednosne strukture u Nišu i Vranju.

Prema ovom saopštenju, ministarka Mihajlović u četrtak se susrela sa predstavnicima turske kompanije „Tašjapi“ i srpske „Milenijum tim“ u razgovorima o dinamici i planovima izgradnje stanova za pripadnike bezbednosnih službi u Nišu i Vranju i tom prilikom se uverila da je sve spremno za početak radova.

- Izgradnja stanova za pripadnike snaga bezbednosti je od nacionalnog interesa i jedan od najvažnijih projekata Vlade Srbije. Drago mi je da je sve spremno za početak gradnje, ministarstvo koje vodim, kao investitor projekta, uradilo je sve što je bilo potrebno - od građevinskih dozvola, zakonskih regulativa i budžeta za izvođenje projekta - rekla je ona.

Emre Tomkam, potpredsednik „Tašjapija“, i Stojan Vujko, generalni direktor kompanije „Milenijum tim“, izvestili su potpredsednicu Vlade da je sve spremno da radovi na izgradnji stanova započnu i zahvalili na odličnoj saradnji koju imaju sa Vladom Srbije i Ministarstvom građevinarstva.

- U okviru prve faze izgradnje jeftinih stanova biće izgrađena ukupno 1.493 stana, od toga u Nišu 190, a u Vranju 186 stanova, ukupne vrednosti 1,85 milijardi dinara. U drugoj fazi biće izgrađeno 6.555 stanova, i pored Niša i Vranja obuhvatiće i Kragujevac, Kraljevo, Novi Sad, Sremsku Mitrovicu i Beograd - kaže se u saopštenju.


Najnovije vesti

Boske pred izlečenjem od korone »

Dragan Stevanović Boske, državni sekretar u Ministarstvu privrede i koordinator SNS za Pčinjski okrug, oboleo je od koro...
ZutoCvece