TUGA U ZC: Glavne sestre ocenjuju rad lekara!

Dr Ljiljana Antić, v. d. direktorke Zdravstvenog centra u Vranju, odgovarajući u pisanoj formi na zahtev lekara zašto se ne dobija saglasnost za dopunski rad za 2020. godinu, odgovorila je, verovali ili ne, navodom «da se čeka izveštaj glavnih sestara o radu lekara u 2019. godini».

- Dokument koji posedujemo pokazuje da 13. januara 2020. godine još uvek nije izvršena provera da li lekari izvršavaju propisane norme kako bi dobili saglasnost za dopunski, čitajte, privatni rad, što je u skladu sa članom 60. Zakona o zdravstvenoj zaštiti - navodi sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «svi lekari ne moraju da čekaju proveru, odnosno, izveštaj glavnih sestara o svom radu».

- Određena grupa lekara, favorizovana zbog pripadnosti SNS-u, posebno oni koji će raditi u privatnom Domu zdravlja VIP, već su dobili saglasnost za dopunski rad i to još krajem prošle godine, a provera izvršenja propisanih normi nije obavljena - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor InfoVranjskih na kraju zaključuje «da nepodobni lekari, ma kakav bio izveštaj glavnih sestara, za razliku od podobnih, moraju da čekaju na saglasnost za dopunski rad onoliko vremena koliko je direktorki i njenim saradnicima potrebno da se konačno smiluju i sve lekare stave u isti položaj».

Zato ne treba da čudi što je više od 120 lekara ZC Vranje u decembru 2018. godine potpisalo peticiju za smenu direktorke Ljiljane Antić.

S. Kostić

Komentari

Davace saglasnost metlarke koje su pokupovale diplome. Privatni rad van radnog vremena ne kad pacijenti čekaju.

Lopovi vratite bolnicu narodu

Podobni ili ne uz promenu zakona da se odluce da li su za rad u drzavnoj ili privatnoj ustanovi.Cast pojedincima koji su napustili drzavnu i izasli na trzistu,ostali cista zloupotreba.

Ovo je dno dna, Zdravstveni centar Vranje više ne postoji, dugovi milionski, nema lekara, nema lekova, sestre vode bolnicu... Napravili ste cirkus od najbitnije ustanove

Jos malo vladace ovaj haos po zdravstvenom centru a posle svi kolektivno sa Jase na celu i sa metle u ruke.

Za vreme bombardovanja niko nije raketama gadjao bolnice, odgovarali bi za genocid, ako ovo u šta ste pretvorili vranjsku bolnicu nije genocid ne znam šta je.

Pitanje za tužilaštvo, sudove, privredni kriminal i ostale institucije koje bi trebalo da se bave radnjama u ZC, gde ćete se lečiti kad nemo posmatrate javašluk i mnogobrojne kriminalne radnje u ZC, pregled kod privatnika može da se plati ali bolničko lečenje je jako skupo. Razmislite sami nastavite da cutite!

Kad je babica Veličko mogo.da bude direktor, logično se nastavlja da sestre vode glavnu reč a i Ljilja ne može sve da stigne, ima zakazano kod frizera

Zna li gradonačelnik ko mu vodi bolnicu ili ne, ili je on samo doktor njega to ne zanima!

Pojedini lekari rade privatno i na vise mesta i na crno al najmanje rade u z.c.vranje

U celoj Srbiji , lekari rade i u drzavnoj ustanovi a i privatno. Samo ne smeju da napuste radno mesto kad su na duznosti i odu i privatno da rade.

Ma položi li Ljilja dr čuvenu subspecijalizaciju ili muva cevke na pacijenti na slepo. ....

Jos malo dr Ljiljo raduj se na mestu direktora pa za neki mesec bices niko i nista u zdravstvenom centru.

BULATOVICA TREBA SMENITI SA MESTA PREDSEDNIKA STRANKE JER JE UNISTIO ZDRAVSTVO I JAVNA PREDUZECA SA NEADEKVATNIM LJUDIMA NA CELU PREDUZECA I USTANOVA. DACE BOG PA DA VUCIC SMENI SVE LJUDE OKO NJEGA A I NJEGA SAMOG.

Citam pa ne verujem sta citam.Po ovom vasem tekstu ispada da samo SNS doktori rade po privatnim ordinacijama i da treba mi gradjani i tamo da im punimo dzepove.Da li ce uskoro u bolnici da se pregledavaju samo oni koji imaju clansku kartu SNS?Nista me od ove sekte ne bi zacudilo.

Ovu Ljilju treba smeniti pod hitno. Ona je fikus koji ispunjava zelje Bulatovicu i njegovoj zeni. Sramota.

Kad smo doziveli Jase da nam vodi Zc i na Bulatovica zena da se selimo iz Vranje svi redom.

Bulatovic svira a dr Ljilja igra u ZC. Gradjanima sto se odbija zdravstveno, dobro ce razmisliti na izbornim mestima da li ce ovaj dvojac da ih prave budalama.

Ne mogu da verujem koliko su ovi ludaci i psihopate poremetili vrednosti. Medicinske sestre daju mišljenje o lekaru, doktoru koji je toliko godina grejao stolicu da završi fakultet i još specijalizaciju. Stvarno ne mogu da shvatim da su poremecene vrednosti. Šta treba da u Komunalnoj firmi onaj što pošteno radi svoj posao cistaca treba da da mišljenje o Tehnickom Direktoru. Svaka cast na takvim ocenjivanjima. Ovo je dno dna

Ne samo direktorka da se smeni, nego da se najure tzv. pravnici i ekonomisti koji je savetuju na ovaj način, a i još gore. Napraviše neprocenjivu štetu društvu, a još nisu procesuirani. Ovaj dopis kao da je pisao neko sa četiri razreda škole. Pa ako ne znaju kako se piše neka prepišu bar iz zakona. Sramota!

Najnovije vesti

AluTerm plus