TUŽNA SLIKA NAPREDNJAČKE VLASTI - Đurđevdan bez muzike! (FOTO, VIDEO)

I ovoga 6. maja, Đurđevdana, Romi su u Vranju tradicionalno obeležili ovaj i svoj i srpski, i pravoslavni i tradicijski prazniik.

Kao i svakoga Đurđevdana, i ovog je u Gornjoj čaršiji, glavnoj gradskoj romskoj mahali, bilo živo, radosno, ali, po prvi put u poslednjih 50 godina, i sasvim tiho.

Đurđevdan bez muzike u romskoj mahali u Vranju ravan je danu žalosti, ali, muzike nije billo jer Grad Vranje nije odvojio traženih 15.000 dinara, pa Romi nisu plaćali muziku, ona nije svirala...


Aktuelna vlast, predvođena gradonačelnikom Slobodanom Milenkovićem, još jednom je jasno pokazala šta joj, kad i koliko vrede ovdašnji Romi - dobri su samo dok glasaju, i dok im se obećava.

Kad treba nešto i da se učini za njih, makar vredno kilo pistaća koje Grad sebi plaća za meze, onda ih nigde nema, i postaju nevažna i neprepoznatljiva masa.

Iako nije bilo muzike, u Gornjoj čaršiji na praznik je relativno živo, a pedesetak ljudi otišlo je i na tradicionalno „češljanje“ na Vranjskoj reci.

Posle kraće pauze, glavna proslava u centru Gornje čaršije, pored spomenika Bakiji Bakiću, počinje u 18 časova popodne.

Ako vlast bude voljna da plati bar ozvučenje. Ako ne, Romi su gostoljubiv svet, i uvek, a naročito za praznik, ima za iće i piće, pa će, valjda, da ima i za probirljiva opštinarska nepca.

SSB

Komentari

Srećna slava braćo Romi

Mogli su Djosu da pozovu Romi,da olaksa jedan kamion sa pivo,direktor ne moze od kamion.Slave posebno voli jer je komunisticko dete.

Čim ste objavili badza na Buke brže sa Sone sabrao 2-3 čoveka iz mesni i kao on se setio da ispoštuje braću rome a i će poštuje za radno mesto na naplatnu rampu, a mnogi izvršili koji su mnogo više sali za stranku al on je golem badza s dn skolu.

Najnovije vesti

NIKA se VRAĆA u politiku »

Dragan Nikolić Nika, poznati advokat i raniji poslanik iz Vranja u čak tri mandata, nalazi se na 18. mestu izborne liste...
ZutoCvece