Tužio školu ŠTO GA JE ZAPOSLILA, dobiće 20 MILIONA!

Sudski spor u predmetu tužbe Slobodana Aleksandrova, radnika OŠ «Predrag Devedžić» u Vranjskoj Banji od 1. januara 1997. do 31. decembra 2005. godine, potencijalni je faktor zatvaranja ove osnovne škole zbog poslednje presude Osnovnog suda u Vranju.

Presudom, donetom u korist Aleksandrova, banjska škola biti dužna da isplati ukupno do 20 miliona dinara, saznaju InfoVranjske iz izvora u prvostepenom vranjskom sudu.

- Raniji direktor banjske škole Velimir Bulatović doveo je u školu nastavnika ruskog jezika bez položenog stručnog ispita 1. januara 1997. godine na određeno vreme. On je zapošljen na izmišljeno radno mestu prodavca u učeničkoj zadruzi i administrativnog referenta. Radio je u školi do 31. decembra 2005. godine kada je uzeo socijalni program na svoj zahtev u iznosu od 234.000 dinara, da bi odmah u 2006. pokrenuo sudski spor protiv škole - priča sagovornik InfoVranjskih.

Po ovom izvoru, «Aleksandrov tuži školu iako je nezakonito primljen na rad».

- Prvostepenom presudom od 24. aprila 2015. godine Osnovni sud u Vranju odbio je tužbeni zahtev Aleksandrova, a to je potvrdio i Apelacioni sud u Nišu 10. septembra 2015. godine. I sve to uprkos problematičnom svedočenju Velimira Bulatovića da je Aleksandrova primio 1996. godine, a ne prema rešenju koje je sam potpisao 1. januara 1997. godine - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

U promenjenim političkim okolnostima posle izbora 2016. godine, direktorka banjske škole Vesna Anđelković otkazuje punomoćstvo advokatu Nebojši Novkoviću, dobitniku ovog spora, i za advokata škole imenuje Stojana Ilića, člana Saveta za pravna pitanja SNS, potencira sagovornik InfoVranjskih.

- Iako je prvobitno Vrhovni sud Srbije u Beogradu odbacio zahtev Aleksandrova za zaštitu zakonitosti, još 2008. godine, Vrhovni kasacioni sud opet 2010. odbacuje zahtev za zaštitu zakonitosti, ali opet u promenjenim političkim okolnostima donosi rešenje o reviziji. Tako se sudski spor Aleksandrova sa banjskom školom ponovo našao u Osnovnom sudu u Vranju, koja donosi prvostepenu presudu u korist Aleksandrova. Jedino još nije jasno da li tužilac treba da vrati otpremninu na ime socijalnog programa, što je za školu irelevantno, jer će se naći pred zatvaranjem ukoliko presuda postane pravosnažna - tumači sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Komentari

Bivši direktor Bulatović je tata sadašnjem poslaniku Bukiju pa zato je uzet advokat Stojan iz SNS u dogovoru sa direktorkom koji je veliki manipulator u SNS da izmanipulisu proces pa će podeliti 20 miliona love uz pomoć korumpiranog sudstva

Ovo nije drzava Ovo je Teksas.Sve je podmitljivo i korumpirano.Ovde postoji osnovana sumnja da je napravljen dogovor izmedju porodice Bulatovic,Aleksandrova i advokata skole Stojana Ilica uz precutnu saglasnost direktorje skole.Ovo je klasicna pljacka i zato Tuzilastvo za organizovani kriminal pod hitno da se ukljuci i istrazi navedene okolnosti,pa ako postojie elementi krivicnog dela,iste privesti pravdi.

a 20 milja će platiti budala,tj narod

Znaci ovo je dno dna od grada i drzave...strasno je sta rade ovi Bulatovici...da li ima neko ko moze ovim bahatim i nepismenim ljudima da stane na put. E moj predsednice Vucicu...jel ovo postena Srbija? Jel ovo borba protiv lopovluka? Ko placa sve ove namestene procese a jurite narod za 1000 dinara. Sta radi tuzilastvo? Sve institucije ste uspeli da unistite za sedam godina vase vladavine. Usvajate zakon o poreklu imovine...pa odakle golacima iz vase stranke za par godina, stanovi, lokali, vozni park od desetine hiljade evra...? Vi ste najgora vlast u istoriji Srbije...

Strašno šta sve sudije rade pod pritiskom poslanika Slaviše. Sudski spor koji je neosnovan pod pristiskom Svaviše poslanika škola gubi, a na drugoj strani radnici koji su bespravno otpušteni i koji treba bez ikakve dileme da dobiju sporove, pod pritiskom istog čoveka bez ikakve pravne pozadine sudije presuđuju u korist škole. Dokle ovako?

Iver ne pada daleko od klade! Tata Bulatovic svedoči na sudu i sud na osnovu njegove izjave a ne na osnovu pisanog dokumenta donosi presudu. Zato je stari advokat zamenjen a uzet partijski. Advokat Ilić i mali Buki su tu da obezbede da sve ide " po protokolu"... Ovde ima para za sve... A tek kad u skorije vreme u oslobođenoj Srbiji izađu na videlo sva (ne) dela ove dvojice, naročito juniora Bilatovića ima da se svi od reda čudimo i krstimo! Fioke su pune samo se čeka vreme! Ajmo Vučiću!!!! Budućnost Srbije! Brže, jače, bolje! Do koske! Do zatvaranja škola! Do odlaska još 600 000 ljudi iz Srbije! Do provalije do koje ste nas takvi kakvi ste doveli... Ali mi znamo da si ti hrabar čovek! Da ćeš nas sa te ivice spasti! Da ćeš u odsudnom trenutku napraviti odlučan i odvažan korak napred...! Bravo! Samo se okreni da vidiš ko će poći za tobom... P.S. Povedi i ove sa sobom... Budi muško...

Nadam se da ce 13-ti april resiti problem i nase skole.

Kolaju priče da ovaj veliki advokat pink parter Stojan Ilicnece podneti žalbu apelacionom sudu niti dokumentaciju zato je i zamenjen stari advokat. Velika lova 20 mil. Je u pitanju pa ce biti i za tatu i za sina i za direktorku skole koja je zamenila advokate a i za sudiju. E moj AV dokle dovede narod i drzavu. Sad ces i Kosovo prodati. Pricas kako Srbi neće da se bore za Srbiju kako su neradnici a svoju decu čuvaju a našu ponižavaju da su plasljivci. Uzas!

Direktorku skole koja je dosla na tu funkciju na kaubojski nacin,treba podhitno procesuirati,jer je Bulatovicu potpisala poresku prijavu da legalizuje skolsku zgradu u katastar,dala mu skolski sto koji ima umetnicku vrednost,otpustila deset radnika a od njih su cetiri pokrenula sudski pistupak,i na kraju svesno i namerno je zamenila advokata i drzavi napravila milionsku stetu.Da je normalna i pravna drzava ona bi trebala da bude u ulici "Cara Dusana",ali posto nije ona ce za svoje kriminalne radnje dobiti specijalno priznanje"Dan oslobodjenja Vranjske Banje od Turaka 1876-1878".Jadna i zalosna Srbija sa ovakvim kriminalnim rukovodiocima na vlasti.

Слушај главни и одговорни уредниче Врањских: С обзиром да ме већ две године узнемиравате и мене и моју породицу, обавештавам Вас да нећу тражити заштиту надлежних органа. Твоји новинари и њихово писање ме не занимају. Свој живот сам посветио породици и историји. Одбранили и струку и породицу. Већ осам година сам у пензију. Никада нисам био на политичким функцијама. То што сам био директор школе сматрам да је то била радна функција.
Е, то су разлози да Вам кажем да ћу лично доћи код Вас у редакцију Врањских, да ме ближе упознате. Најавићу долазак.

Nemoj dzabe da dolaziš u redakciju jer je javna tajna šta si radio kao direktor i kako si ukrao zgradu škole za stanovanje i kako ti je sin Buki otpisao 350000 duga za vodu. Odakle ste ti i tvoja porodica kako ti sin dođe na vlast postali bogati. Objasni kako ste od dugovanja para po prodavnicama tvoje snajka postali imućni. Čak je snajka pošto je ružna išla na estetsku hirurgiju. Odakle pare za sve i vozni park i stan u Bg.

Najnovije vesti

ZutoCvece