TUŽBE U NAJAVI: Dečija kovid ambulanta noću radi na bolničkom odeljenju

Višemesečni problem sa Dečjom kovid ambulantom za koju su zaposleni tvrdili da radi „nelegalno“ i mimo svih pravila je delimično rešen.

Naime, Republička inspekcija rada koja je donela rešenje po kome se ukida noćni rad Dečje kovid ambulante, samo je delimično rešila problem, jer se očekuje reakcija zdravstvene inspekcije.

Dečja kovid ambulanta od ponedeljka tokom noći radi pri Dečjem odeljenju vranjske Bolnice a ne pri Dečjem dispanzeru Doma zdravlja, kako je bilo do sada.

Nakon svega, brojnih apela, žalbi menadžmentu, gradonačelniku i inspekcijama, zaposleni su uspeli da dokažu da ambulanta nije radila u okviru zakona, kao i da su njihova prava iz oblasti rada ugrožena pa će posle svega mnogi od njih presaviti tabak i pravdu potražiti na sudu jer osam meseci radili u ovakvim uslovima.

- Prošle nedelje, po prijavi, dolazila je inspekcija rada po nalogu republičke inspekcije, jer su u Vranju ignorisali naše žalbe. Neregularnosti je puno, od neispravno vođenih radnih lista, radnog vremena, preko koeficijenta, do nelegalnog noćnog rada. Zaposleni žele da znaju ko će da odgovara zbog svega – priča izvor Info Vranjskih.

Prva je odreagovala inspekcija rada, a očekuje se i izveštaj zdravstvene inspekcije jer i dalje nisu razdvojena bolesna od zdrave dece koja se javljaju lekaru zbog vakcinacije ili sistematskog pregleda.

Da zlo bude veće Zdravstveni centar se nije udostojio da makar putem saopštenja za javnost obavesti roditelje da će Dečja kovid ambulanta tokom noći raditi na Dečjem odeljenju, već će po starom običaju roditelji će šetati bolesnu decu po bolničkom krugu dok ne nađu lekara.

NIV

Komentari

Bas me cudi da "direktorijum" VS Anticka nisu pompezno najavili otvaranje decje covid 19 ambulante -kao i za svaku bolnicu sto otvaraju/zatvaraju?!
Aaaa, nego da, ovo otvaranje je odnemajkude!
PLJUŠTAĆE TUŽBE!

I roditelji se cude kako moze decu i Decjem dispanzeru da leci doktorka bez pecata na direktorkino ime...Da li Ajanovicka nekom odgovara za ovolki kriminal..da li zdravstvena inspekcija moze da stopira ovakvu bahatost ili samo primeti neregularnosti i nikom nista...videcemo

Auuuu pa Ajanovicka se opet zaigrala...koji je ovo promasaj po redu?sta jos treba da uradi da bi bila smenjena???

Znaci ipak je decija covid ambulanta trebala da bude u sklopu decijeg bolnickog odeljenja a ne dispanzera,ma nije valjda?Sta nam ono bese po vokaciji upravnik bolnice???Interesuje me ko ce sada da odgovara za ovaj propust I sledece milionske tuzbe...nesposobni pravnici zc Vranje ce naravno I ovaj proces izgubiti kao I sve do sada.

Ljudi, samo prekršajne prijave pa da plaća iz svog dzepa. Dok god tužite centar direktorka ne reaguje, čak i drsko odgovara "tuži". Samo prekršaji, mnogo joj je teško kad treba svoj dinar da da. Kad plaća tuđim parama baš je briga. Da vidite kako plače kad plaća kaznu, a ovo je tek početak

Mene zanima kako je moguće da dr jedan dan radi u delijoj covid ambulanti već sledeći u savetovalištu s malim bebam?

Roni,to pitaj Ajanovićku i Ljiljanju direktorku...ako uspes da dodjes do njih

Znaci ipak su pedijatri iz Doma Zdravlja bili u pravu!

Da,naravno da su doktori u pravu! I sada rade bez ikakvog resenja u Covid ambulanti od 7 do 20h.

Najnovije vesti

ZutoCvece