TRGOVIŠTE: SNS pravi sopstvenu opoziciju

Nenad Krstić Žuća, predsednik opštine Trgovište i lider naprednjaka u ovom mestu, «progurao» je aktiviste svoje stranke u redove lokalnog odbora Srpske radikalne stranke koji pomažu radikalima da prikupe potreban broj potpisa za svoju izbornu listu, saznaju InfoVranjske iz izvora u lokalnoj opoziciji.

- SNS je prikupio oko hiljadu potpisa, a potrebno mu je 200 da bi bila proglašena izborna lista, a za sada su jedina stranka koja je to učinila. Naprednjaci na čelu sa Žućom time iskazuju silu i moć i posredno vrše pritisak na ostale stranke da ne učestvuju na izborima, već da izbornu trku u opštini vode SNS i SRS koja je fiktivna opozicija - ističe sagovornik InfoVranjskih.

Prema ovom izvoru, «krajnje je neizvesno učešće ostalih stranaka na izborima za opštinski parlament u Trgovištu»!

- Uz stranke demokratske opozicije, prema našeim saznanjima, na izbore nije sigurno ni učešće SPS, dok je neizvesno i učešće Desnice, na koju ovde gledaju kao na jedinu opoziciju. Kako izgleda, ovde neće biti biranja, baš kao na izborima za savete mesnih zajednica - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Drugi Izvor InfoVranjskih, međutim, tvrdi «da je Žuća, bar po njegovim rečima, dobio nalog iz Izvršnog odbora SNS da osvoji svih 25 odborničkih mesta u Trgovištu»!?

- Krstić verovatno računa na 500 građana susedne Makedonije, oni će doći da glasaju o trošku opštine. Žuća takođe računa i na one koji su se po njegovom nalogu izjasnili kao Bugari iako su Srbi, 2019. godine se njih 500 izjasnilo da su bugarske nacionalnosti, to zbog izbora za nacionalne savete - napominje sagovornik InfoVranjskih.

S. Kostić

Najnovije vesti

Gde će BOSKE, posle svega? »

Dragan Stevanović Boske, dosadašnji državni sekretar i vođa surdulučkih naprednjaka, pao je u nemilost vrha stranke, i t...
ZutoCvece