TRGOVIŠTE IN: Samo bre lažete!

Javno preduzeće „Trgovište IN“ uputilo je našoj redakciji demant na tekst „Kud se dede car Nenada gvožđe“.

Demant, potpisan od strane zakonskog zastušnika preduzeća Dragana Jovanovića prenosimo u celini.

- U smislu Člana 83. Zakona o javnom informisanju i medijima („Sl. glasnik RS“, br. 83/2014, 58/2015 i 12/2016 – autentično tumačenje) zahtevamo od vas da objavite odgovor na tekst koji je objavljen dana 09.09.2020. godine pod naslovom „Kud se dede car Nenada gvožđe“.

Suprotno Članu 9. Zakona o javnom informisanju i medijima bili ste u obavezi da se obratite Javnom preduzeću „Trgovište In“ Trgovište radi dobijanja pravih informacija pre objavljivanja teksta.

Javno preduzće „Trgovište In“ Trgovište, bilo je izvođač radova na adaptaciji proizvodnog objekta u Donjem Stajevcu, odgovorno tvrdimo da su svi radovi obavljeni u skaldu sa Ugovorom i Uzansama o pravilu građenja.

Tekst objavljen na Portalu „Info Vranjske“ obiluje lažima i neistinitim informacijama, te se građani i celokupna javnost stavlja u zabludu, a Javno preduzće dovodi u loš položaj i narušava se ugled istog, kao i ugled zaposlenih u javnom preduzeću.

Odgovorno tvrdimo, da su svi elementi demontirane ograde (platna, stubovi i ostali delovi ograde) na placu javnog preduzeća, odloženi u skladu sa projektno tehničkom dokumentacijom, te pozivamo autora teksta i urednika Portala „Info Vranjske“, da lično posete pomenuti plac, snime, prebroje, a po želji i premere težinu, stare demontirane ograde i uvere se u iznetim neistinama.

Portal „Info Vranjske“ konstantno objavljuje inkriminišuće tekstove i neistine o Javnom preduzeću „Trgovište In“ Trgovište, podsećamo vas da ste takođe objavili tekst pod naslovom „Mini hidroelektrana kod Trgovišta: Ja tebi, ti meni“.

U datom tekstu tvrdite da je Zoran Đorđević Keča zaposlen u Javnom preduzeću „Trgovište In“ Trgovište. Odgovorno tvrdimo da dotični Zoran Đorđević Keča, nikada nije bio zaposlen, niti angažovan po drugom osnovu, na rad u javnom preduzeću.

Pozivamo vas da objavite odgovor na tekst, poštujete Zakon i Kodeks novinarstva, a sve u cilju objektivnog i pravovremenog informisanja javnosti – kaže se u demantiju.

SSB

Komentari

Samo ti izTrgovište IN nemoj o postovanje zakona i propisa. Znamo sve samo vas gledamo. Uskoro???.

Najveci lopovi du u tu izmisljenu direkciju za pranje pare.Samo Mesic nemoj da se pravi posten,odakle mu apartmani u Grcku kad nije imao ni za kafu.A Petruna dejanskog svi znamo penzioner a ovamo direktor komunalca najvece zlo trgovista zajedno s zutokljunca zreli za dela koja su ucinila jedno sto god robije.Pljacka se ko gde stigne trgoviste ga opustosise petrun mesic zuca drvokradica to su ta trojica koji su grobari trgovista.Treba narod da zna sta se radi ovde i kako se pljacka.

Najnovije vesti

Gde će BOSKE, posle svega? »

Dragan Stevanović Boske, dosadašnji državni sekretar i vođa surdulučkih naprednjaka, pao je u nemilost vrha stranke, i t...
ZutoCvece