TRAŽILI STE, GLEDAJTE: Porez skočio za 300 ODSTO!

Veliki broj građana Vranja svakodnevno opseda prostorije Lokalne poreske administracije Grada, nezadovoljni rešenjima za porez na imovinu i opomenama za neplaćeni porez koji sa kamatama dostiže visoke iznose.

- Uvećali su mi porez na imovinu za više od 300 odsto, pa to nema nigde u svetu, pa sam došao da se bunim, mada znam da od toga nema ništa - jadikuje vremešniji građanin dok čeka na prijem u jednu od prostorija Lokalne poreske administracije.

Sagovornik InfoVranjskih potencira «krivicu» za enormno uvećane iznose lokalnog poreza na liku i delu novog načelnika Odeljenja za budžet i finansije Nenada Tasića.

- Tasić je bio član SPS, preleteo je u SNS posle 2016. godine, kada su naprednjaci od socijalista preuzeli gradsku vlast i nakon smene Ljubiše Stojanovića avanzovao je do mesta načelnika i od tada za građane Vranja nastaju crni poreski dani - ne prestaje s jadikovanjem ojađeni Vranjanac.

Drugi «buntovnik» kratko poručuje «da mu je jasno zašto se budžet Grada puni, kad haračlije nemaju milosti ni prema najsiromašnijim građanima, oporezuju i dvorišta i pomoćne zgrade, a to ni Turci nisu radili».

Za razliku od nezadovoljnog sagovornika portala, građanin koji je upravo izašao iz jedne od kancelarija Lokalne poreske administracije, međutim, iznosi pohvale na račun ove gradske službe.

- Dve godine su mi što se tiče plaćanja poreza na imovinu «šuplje», pošteno nisam plaćao, pa se nakupilo dosta para za plaćanje. Sa opomenom sam se javio službenici LPA i ona mije uradila reprogram na 12 rata, skinut je deo iznosa kamate, pa sam sada u stanju da to izmirim sa manje teškoća - kaže zadovoljni poreski dužnik.

Sagovornik InfoVranjskih se okrenuo prema buntovnim građanima na hodniku i savetovao im «da se ne spore sa državom»!

- Kako god se bunili zbog uvećanja poreza na imovinu, ili zbog «akumuliranog» ranijeg dugovanja, sve se svodi na isto, službenici u ovoj gradskoj službi su u pravu i uvek ispadne po njihovom, zato tražite olakšice koje vam pružaju za plaćanje i izmirujte svoje obaveze prema lokalnoj samoupravi, druge nema, jer ako stvar dođe do suda, vi ćete biti grbavi - ozbiljan je «savetodavac» nezadovoljnih Vranjanaca.

NIV

Komentari

Sve te mere i dazbine je osmislio vecnik za finansije Bojan Kostic. Decko se osilio previse, misli da ga cuva Gonzi. U SNS nije uspeo a SPS ga je otpisao i sad kako psihic tone, hoce da napravi probleme i gradu i Vranjancima. Tuga.

U nameri da poveća budžet i ostvari taj njegov suficit, udari na sve živo, i po poreski obveznici, i po radnici, i po paketići za novu godinu, samo da se dodvori, al ne biva nešto

Gospoda misli da smo Svica pa zavukla jednom od najsiromasnijih gradjana Srbije.Ali svoje dzepove da pune itekako znaju.Rupe u budzetu ogromne I 1000 puta veci porez nece im.pomoci.Nek izadju s podacima kolko je grad dao za sudske troskove od kad su na vlasti zbog bahato otpustanje radnika Koji su ih uredno dobijali na sudu.

Najnovije vesti

Pronađena nestala Vranjanka »

Julijana Zdravković, koja je nestala u Vranju 21. septembra pronađena je u četvrtak, potvrđeno je u vranjskoj policiji....
ZutoCvece