Toplifikacija Banje: Radovi bez saglasnosti Grada

JP «Novi dom», investitor toplifikacije minimalnog dela Vranjske Banje nema saglasnost osnivača, Grada Vranja i time ilegalno izvodi radove na uvođenju daljinskog grejanja termalnom vodom u stambenim zgradama u ulici Kralja Petra Prvog Oslobodioca i u kući poslanika Slaviše Bulatovića, tvrdi izvor portala InfoVranjske iz Gradske uprave.

Po njegovim rečima, «scenario predviđa naknadnu saglasnost osnivača, Grada Vranja, radi toplifikacije pet kolektivnih stambenih zgrada i jedne privatne kuće u Vranjskoj Banji, ali odražava i razmimoilaženja na linji gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković – poslanik Slaviša Bulatović».

- Investitor bi po starom proverenom običaju retroaktivno legalizovao toplifikaciju favorizovanog stambenog kvarta u Vranjskoj Banji, jer zna da Odeljenje za inspekcijske poslove na čelu sa načelnikom Bobanom Antanasijevićem ne bi smelo ni da mrdne! Ovde se, međutim, radi o odmeravanju moći i snage gradonačelnika i Bulatovića - objašnjava sagovornik InfoVranjskih.

Izvor portala na kraju poručuje i investitoru i izvođaču radova «da i nemaju i imaju razloga za strah»!?

- «Novi dom» i «Kace» mogu da nastave sa radovima, inspekcija će ostati nema, jer iza ovog projekta stoji lično Slaviša Bulatović, kao najistureniji deo trija koji su započeli radove na toplifikaciji stambenog kvarta u centru mesta. Međutim, gradonačelnik je toliko ojačao da se mora respektovati, dok je Bulatović u defanzivi i oslabele su mu pozicije u vlasti i stranci - potencira sagovornik InfoVranjskih.

Sa druge strane, u "Novom domu" tvrde da im nikakvo odobrenje osnivača, dakle Grada, nije ni potrebno.

- Mi smo samofinansirajuće preduzeće, ulažemo tamo gde ima interesa. Ovde smo pronašli interes, sami finansiramo radove i imamo građevinsku dozvolu - tvrde u "Novom domu".

S. Kostić

Komentari

Neznam dali gradonacelnik stvarno nezna da oko bulatovica postoji jaka organizovana kriminalna grupa sastavljena od botova iz vrananja uglavvom su to funkcioneri kojima je okruzen gradonacelnik pa amo ga to zanima dacumu imena i dokaze adresa poznata redakcini

A jel znaš možda da se ne znam odvojeno piše? Prvo se opismeni pa onda kreni u diskusiju.

Cevke vredne desetine miliona

Kasnite sa informacijama... Dozvola konačna od prošle nedelje,što bi pravnici rekli,pravosnažna...I neće samo zgrade i Bulatović da budu obuhvaćeni projektom,ima mogućnosti da se priključi i još nekoliko kuća.

Strašno koliko je zakon selektivan u ovoj državi i pod ovakvim vlastodršcima. Kakvo demonstriranje sile ili pusto neznanje ili oba. Jadni li smo i bedni.

Ako cena grejanja po kvadratu bude kao u Vranju brzo će se pokajati. Plaća se cele godine i skoro je dupla od drva. Jeftinije je uraditi izolaciju zgrada, zameniti stolariju i grejati se na struju. Ovo pišem iz ličnog iskustva

Najnovije vesti

ZutoCvece