TONČEV: Puna saradnja i podrška SPS-a borbi protiv korupcije

OO SPS Surdulica izrazio je u utorak, u saopštenju za javnost, zahvalnost pripadnicima policije na višemesečnoj saradnji i pružio punu podršku specijalnom tužilaštvu za borbu protiv korupcije u vezi sa akcijom hapšenja više lica u Surdulici, “među kojima je i bivši zaposleni radnik u našoj stranci”, zbog sumnje da je kriminalnim radnjama SPS-u naneta imovinska šteta u visini od oko 4,4 miliona dinara.

- Ceo slučaj otkrili smo interno u stranci, a da je novac ispario sa stranačkog računa prvo sam obavestio stranačke organe i presednika Ivicu Dačića. Potom je Glavni odbor SPS odlučio da formira tročlanu komisiju sa zadatkom da utvrdi način zloupotrebe i visinu štete. Komisija je sastavila detaljan izveštaj, a stranačkom službeniku, koji je bio zaposlen na administrativnim poslovima otkazan je ugovor o radu. Inače, u ime stranke lično sam potpisao krivičnu prijavu, koju smo predali novembra prošle godine specijalnom tužilaštvu u Nišu - kaže se u saopštenju SPS-a koje je potpisao predsednik OO Surdulica Novica Tončev.

U saopštenju se dalje objašnjava da je reč o legalnom novcu koji odbor SPS u Surdulici prihoduje po osnovu izdavanja u zakup svog poslovnog prostora koji koriste mobilni operateri za postavljanje antenskih uređaja.

- Sumnjamo da je bivši zaposleni u stranci, samoinicijativno, zloupotrebljavajući svoj položaj, fakturisao troškove zakupa, a potom po prilivu novca na stranački račun, izdavao naloge za plaćanje fiktivnih usluga preduzetničkih radnji koje SPS-u nisu pružene u obimu koji je fakturisan i naplaćen. Sve transakcije su obavljane ekspresno i u danima kada stranački računi nisu bili u blokadi i niko u odboru nije znao da su zakupci platili troškove zakupa, sve dok iz Glavnog odbora nismo dobili nalog da platimo poreske obaveze - kaže se u saopštenju.

Sam Tončev kaže da kao predsednik opštinskog odbora nije imao uvid u dnevni promet po stranačkom računu, jer to nije njegov posao.

- Imamo finansijsku službu u Beogradu koja brine o stranačkoj blagajni i verovao sam da se novac od zakupa sliva na centralni račun stranke. Ništa mi nije bilo
sumnjivo, sve dok nisam video falsifikovane fakture za robu i usluge koje nikada nismo dobili i izveštaje banke na kojima su evidentirane transakcije. Šokirao sam se kada smo u fioci radnog stola našeg zaposlenog pronašli ceo blok od stotinu blanko naloga za prenos na kojima je nevešto uvežbavan moj potpis. Inače, obavio sam razgovor sa navedenim licem i njegovom suprugom i oni su mi rekli da nemaju nameru da prisvojeni novac vrate SPS-u, da su sve potrošili i da će angažovati advokata - rekao je Tončev.

Na kraju saopštenja se kaže da SPS veruje daa će Tužilaštvo i sud odraditi svoj deo posla, a “SPS će svakako uložiti imovinsko-pravni zahtev za naknadu pričinjene štete do zadnjeg dinara”.

- Pozivam drugove i drugarice u svim našim odborima širom Srbije da poverenje koje im je SPS poklonio ne prokockaju na ovakav način, da čuvaju imovinu i ugled svoje stranke, kao i svoj lični ugled - kaže se na kraju saopštenja OO SPS-a Surdulica koje je potpisao predsednik OO Novica Tončev.

SSB

Komentari

U vranju kolko je sps proneverio

Sps i borba protiv korupcije to mora da je neka šala

Predsednice uživajte.Vi ste nas ponos i dika.Nas ne zanima ko radi u Sps i zašto je to uradio.Nas zanima Vaš trud koji se isplati i gde ste uspeli da od Surdulice napravite Pariz.Mi ćemo i flajere otsampati.Vi ste naš Bog koji hoda .Da ste Vi nama živi i zdravi.Mi ćemo Vas obema rukama glasati.Ma u koju stranku god bili.Zivi i zdravi da ste Vi nama.A ovi koji kradu.Neka leže zatvor.Vi ste najcestitiji i najposteniji čovek Srbije.I peticija ce biti.Novica ZA PREMIJERA.

Bruka,najveci lopovi su iz Surdulice:Boske,Pejkovic,Danijela.....

Niko od tih nije stanovnik vranja,ljudi opametite se

Najnovije vesti

ZutoCvece